Most akkor van olyan szó hogy "loving"?
na, én meg olyat láttam egy dalban, hogy "nobody dont dance no more"
:D
na szerinted?:D
amúgy régen még használták a kifejezést, de ma már nem nagyon, sőt. így jött ki a szótagszám, így tűnt jópofának. ne használd és kész:D
Van a leíró és az előíró nyelvészeti ág többek között.
Az előíró azzal foglalkozik, hogy mi a helyes nyelvtanilag, szókincset illetően stb. Pl. nincs kettős tagadás az angolban, bizonyos igéket nem használhatunk 'ing' toldalékkal.
Majd jön a leíró nyelvészet, amely pedig azt nézi, hogy használják a nyelvet a beszélők. Pl. mégis használják bizonyos esetekben a 'loving' szót, és mégis használnak kettős tagadást is...
:)
nem a love szónak nincs "inges" alakja, hanem bizonyos igéket nem használunk folyamatos jelen (múlt, stb.) alakban
- ettől a loving szó még létezik (szerető, kedves, ill. ahogy az előttem hozzászóló írta vala: szeretni...)
a McDonald'sot pedig hagyjuk - leírja nékem, hogy "i am", így kisbötűvel, én egyest adok érte szegény nebulónak, ő meg jogosan nem érti, ha a mekdoninak szabad, akkor neki miért is nem...
üdv
:)
Egyébként szerintem van.
Scorpions - Still loving you
http://www.youtube.com/watch?v=3uNyPefjS88
Vagy keressetek rá neten: [link]
E szerint is lehet, a wordreference pedig egy elég nívós oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!