Szeretem a német nyelvet . Mit tanácsolnátok? (bővebben lent)
Általános iskolában kezdtem el tanulni ,az szinte semmi nem volt,épp hogy csak tényleg az alapok. Aztán most gimiben (ősszel megyek 11.be) emelt óraszámban tanulom,ami jól hangzik,de kevésnek találom ahhoz,h aztán abból nyelvvizsga legyen.A tanár miatt van ez ,mert csak monoton megyünk sorba a tankönyvben...
Na de mindegy , a kérdésem az lenne ,hogy hogyan tudnék egyedül itthon tanulni? Tanulási módszerekre lennék kíváncsi..Mert az,hogy mondjuk megtanulok csak úgy 100 szót az nem ér semmit,mert használat nélkül elfelejtődik. Az a problémám ,hogy naponta többször rámjön ,h tanulnék németet,de nem tudom ,hogyan fogjak hozzá. Sokszor úgy érzem ,h lehet hogy pl tudom használni a zu+infinitiv szrrkezetet vagy éppen érvelni tudok,de néha egy alap kifejezés nem jut eszembe.
Szóval nekem egy 'tanulási menetre' lenne szükségem. Van több német tankönyvem(középsulis,még kitöltetlen) van német újságom is ,és mostanába szoktam nézni német sorozatot. Lehet ,h nagy kérés ,de jól jönne ,ha valaki leírná,hogy hogyan érdemes tanulni , hogy ne csak a szótározásig tudjam az adott szót. Esetleg melyik oldalon vannak fent olyan kifejezések,amelyek nélkülözhetetlenek. Szoktam nézelődni Szántai Gábor oldalán ,ami nekem nagyon tetszik:) sok hasznos dolog van fenn. Szituációs feladatokat is szeretnék ,de nem találtam olyan oldalt. Jók ezek az internetes oldalak,de én inkább könyvekből szeretnék tanulni... Várok minden olyan tippet ,tanácsot,ami segíthet a nyelvtanulásban,ès annak menetében,hogy hogyan fogjak hozzá! :)
Az előzőkhöz még ezt tenném hozzá.
Idézet az olasz könyvem előszavából:
"A nyelvtanulás alapja a szövegek ismerete: azokat nem elég megérteni, hanem minél többször (lehetőleg fennhangon) el kell olvasni.
A szavak megtanulását is így biztosíthatjuk a legjobban. Az új szavakat leginkább a jól megtanult mondatok őrzik meg az emlékezetünkben."
Szerintem ez egy nagyon jó tanács.
A tankönyvi szövegeket azért szeretem, mert éppen a tudásszintemnek megfelelőek. És a könyv szövegei is tetszenek, így szívesen olvasom el őket 4-szer 5-ször is.
Szia!
Nagyon jó válaszokat kaptál, én inkább egy-két linket küldök, amelyiket úgy gondolom, hasznos lehet:
Itt megtalálod a fontos német kifejezéseket. Nekem a mondatkezdő kifejezések kimondottan jól jöttek, amikor egy bemutatkozást kellett írnom magamról és a környezetemről.
Wenn ich es richtig weiß - ha jól tudom, meiner Meinung nach - véleményem szerint
Ezeken kívül itt megtalálod a legfontosabb német szavakat,
szótárakat, foglalkozásokat és nagyon sok helyesírási szabályt. szerintem ez nagyon jó kis oldal.
Amit még ajánlani tudok neked, az a következő:
Német alapszókincs példamondatokkal
Itt találsz gyakorlási lehetőséget, nyelvvizsga témaköröket stb.
Ezt az oldalt is tudom ajánlani, szólások, közmondások:
Itt a hasznos kifejezések gyűjteményét találod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!