Angol felsőfokú nyelvvizsga: TELC, EuroExam, esetleg más?
Figyelt kérdés
A TELC drágább. Az EuroExam ingyenes segítséget adott, de az ingyenes segítségben talán felfedeztem hibákat. Európai Unión belül is szeretném, ha érne valamit a papír. Egyébként jobban szeretném, ha könnyebb lenne a vizsga. A feladatmegoldáshoz már nem annyira vagyok hozzászokva, izgulni az idő miatt meg ilyenek, viszont sokat hallgatok angol rádiót és sokat olvasok angol könyveket és külföldi munkatársaimmal (munka)napi szinten levelezek angolul. Szóval, úgy mondanám, jó vagyok angolból de gyors szívatós feladatokból nem annyira.2012. júl. 25. 19:45
2/5 dory333 válasza:
Én ECL-t vagy a TELC-et ajánlanám neked. Eurón voltam egyszer, de szerintem egy kicsit szivatós, a vizsga felén meg is buktam. x) ECL-t csináltam azóta az angolom másik felére is, és németből is ilyet tettem, nekem ez sokkal jobban tetszett.:) Megvehetsz hozzá egy könyvet is, az kb 2000 Ft. A Telc-ről hasonlókat hallottam ismerősöktől.:) Hajrá!:)
3/5 anonim válasza:
EuroExam régen tényleg szivatós volt, most már megújult és bevezették többek között pl azt is, hogy az összes vizsgarésznél, tehát nem csak az íráskészségnél, hanem ahol csak akarsz, lehet szótárat használni. Nyilván nem csak emiatt lesz sikeres a vizsgád de azért nagy segítség tud lenni alkalomadtán.
Egyébként ha nemzetközileg elismert, értékelt nyelvvizsgát akarsz, akkor Cambridge vagy TOEFL. :)
4/5 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, a TOEFL-ről nem is tudtam, a Cambridge-ről is csak keveset hallottam. Nekünk annak idején a City&Guilds-et, a TELC-et, az Origó-t és még valamit hasonlított össze egy nyelvtanár, de akkor úgy látszik jónéhány erős szereplő kimaradt. Ez a Cambridge nagyon tetszik, mert elvileg jó eredménnyel akár C2-t vagy Proficiency-t is kaphatnék? Hmm...
2012. júl. 25. 21:46
5/5 figureout válasza:
Én telcből középfokút csináltam, de ott főleg a szövegértésre, hallgatásra mennek rá, tehát nem a nyelvtanra. Tehát ha jó vagy tv, rádió hallgatásában, akkor ez jó lehet. Bár nem tudom a felsőfok milyen, de gondolom hasonló. Viszont mindenképp kell előtte próbateszteket csinálni, mert kevés az idő és jó begyakorolni a szivatni akaró feladatokat is, akkor simán megy, ha túl vagy egy két telces feladatsoron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!