Melyik felsőfokú angol nyelvvizsgát válasszam?
Erős vagyok szövegértésben, írásban, szóban aránylag jó, gyenge pontom a hallgatás, főleg a furcsak kiejtéseket nem értem...
Próbáltam utánakérdezni a különbségeknek, de csak annyit sikerült megtudnom, hogy az Origo szivatós, az ECL pedig könnyű, csak a listening nagyon nehéz benne.
Ti melyik nyelvvizsgát ajánljátok?
A listening mindegyiken elég szivatós.
Az Origot szidják, én ugyan elsőre átmentem a középfokon is, meg a felsőn is. A rossz diák mindig a vizsgáztató szidja. Ennek ellenére szerintem az egyik legnehezebb nyelvvizsga, pláne a fordítás. Nem tudom miért elvárt egy középfokon, hogy műfordítást csináljon valaki. Eszméletlen szövegeket szoktak adni.
Én régebben Eurón voltam, na az szerintem nagyon szívatós volt, de azóta állítólag már könnyebb valamivel.. aztán mivel csak a fél nyelvvizsgám lett meg, és a tanárnőm azt ajánlotta, Ecl-re mentem, na ez sokkal szimpibb volt, simán át is mentem, és azóta a németemet is ebből tettem le. Szal én ezt tudnám neked esetleg ajánlani, de ebben tényleg egy kicsit nehéz a hallgatás. A szóbeli része viszont sztem egész jó. És nincs külön nyelvtani rész:D ez nálam jó pont, mert au eurón ezen úsztam el.
van egy ilyen könyv is, szóbelire felkészítős, nem kifejezetten egyfajta nyelvvizsgára, hanem ecl-re, telc-re és asszem a 3. az origó, de az nem biztos. szóval ez nagyon jó, miközben kidolgozol egy-egy szóbeli tételt,ott vannak előtted a témához illő kulcskifejezések, kérdéseket tesz fel, nagyon jól össze van rakva. Meg még azt tudnám ajánlani, hogy szedd szét a nyelvvizsgádat szóbelire és írásbelire, így van 1-2 hónapod a kettő között, és jobban rájuk tudsz készülni külön.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!