Kb. mennyi idő alatt lehet középszintre eljutni ezekből a nyelvekből?
Naponta tanulnád vagy hetente? Iskolában, tanfolyamon, magadtól? Mennyi időt szánnál rá még a szabadidődből? És akkor még a nyelvérzékedről nem is kérdeztem.
Remélem érted, mire szeretnék kilyukadni...
Igen értem... am én így átlagba gondoltam... 2-3 év??
de attól válaszolok...suliba, az egyiket 4x egy héten a másikat 3x egy héten... és otthon olyan 2 orát még fordítanék rá... majd még akarnék egy másikat ami nyelvsuliba lenne, hetente nem tom hány nap...
elég jó a nyelvérzékem...
Lomb Kató azt írja az egyik könyvében, hogy heti 10 órát minimum foglalkozni kell egy nyelvvel, különben nincs értelme. (Valószínűleg értett hozzá, mert ő elég sok nyelven beszélt :-) )
A másik, hogy az európai nyelveknél szerintem nincsen hatalmas különbség.
Meg kell tanulni kb 3000 szót, amíg ez megvan kényelmesen át lehet venni a nyelvtant, ami kell.
Nyelvtanfolyamon 400 óra oktatással, de amellé otthon is tanulnod kell. (ezek 45 perces órák, vagyis 300 normál órát jelent)
Vagyis összesen szerintem olyan 500-750 óra lehet a reális.
Heti 10 órával számolva ez 1,5-2 év.
"Lomb Kató azt írja az egyik könyvében, hogy heti 10 órát minimum foglalkozni kell egy nyelvvel, különben nincs értelme. (Valószínűleg értett hozzá, mert ő elég sok nyelven beszélt :-) ) "
Akkor a suliban is fölösleges heti 4 órában tanulni?
Ha otthon ki se nyitod a könyvet, akkor nem várható túl nagy előrehaladás. Nem merném kijelenteni, hogy semmi.
Akik mellette otthon is tanulnak azok többet érnek el.
"Akkor a suliban is fölösleges heti 4 órában tanulni?"
Igen, mivel a legtöbb diáknak ez csak egy kötelező óra a sok közül, és nem érdekli őket. Így találkozhatunk olyan esetekkel, hogy 10 éve tanulnak egyesek angolul, még is alapvető hülye hibáik vannak, és az alapfokújuk is nehezen lenne meg. Befektetett plusz energia nélkül, motiváció nélkül nincs nyelv. Ez a "bent ülök a nyelvórán, és majd a tanár/különtanár a fejembe veri a tudást" hozzáállás max a tanárnak jó, mert a tanárnak lesz munkája, a különtanárnak meg pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!