Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolul hogy van a "is/szintén"?

Angolul hogy van a "is/szintén"?

Figyelt kérdés

Ha azt akarom mondani, hogy:

Én is szeretlek: I love you too?

És ha ezeket?:

Én is szeretem a filmeket,

Én is örülök, hogy megismertelek,

Én is megyek holnap dolgozni.

Ilyenkor mindig csak a végére teszem a "too"-t? És mikor használok "also"-t?

2012. júl. 19. 16:51
1 2
 11/13 webnyelv ***** válasza:
43%

10. Szerintem érti a kérdező, amit írtunk, de még nem válaszolt.

Azért ha normálisan akarunk tudni angolul, azt sem árt tudnunk, mikor hova kerül az also vagy a too. Neked ez egyértelmű, nekünk nem, ezért mi szabályokat keresünk rá. Azért nagyon nem mindegy, hogy "Én is tanulok angolul", vagy "Én angolul is tanulok". Ezt pl. a német és az olasz nyelv a szórenddel simán megkülönbözteti. Megpróbálnánk angolra is lefordítani, de nem lehet. Bocs, de akkor az angol milyen nyelv, ha mindegy, mit hova teszünk? Mindent oda teszünk, ahova akarunk? Hát szerintem egy precíz nyelvtanuló ilyennel nem éri be.

2012. júl. 20. 21:53
 12/13 anonim ***** válasza:
79%
Nem azt mondtam, hogy mindegy mit hova teszünk, nyilván nem mindegy, de szerintem akkor is túlbonyolítjátok az egészet.
2012. júl. 20. 23:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Most már nagyjából értem, hogyan is kell. Alapból mondjuk attól féltem, hogy nem is mindenhol "too"-t kell használni. Köszönök minden választ! :)
2012. júl. 22. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!