Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sikerülhet egy középfokú...

Sikerülhet egy középfokú nyelvvizsga angolból, ha nagyon rossz a kiejtésem?

Figyelt kérdés

Szakmai ráadásul. A kiejtésem annyira rossz, hogy miután úgy tanultam/tanulom a szavakat, ahogy le vannak írva szinte mindent másképp ejtek, mint kéne, van hogy totál máshogy gondolom, hogy ki kéne ejteni, mint ahogy kell.:(

Még nem nyelvvizsgáztam angolból, lehet ciki, de még zenét sem angolt szoktam hallgatni...max csak rádióba néha.

2012. júl. 17. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
szóbelin meghúznak csőő
2012. júl. 17. 20:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Attól simán meglehet a nyelvvizsgád, hogy csapnivaló a kiejtésed. (sajnos nem egy olyan tanár dolgozik nyelvtanárként, akinek a kiejtése szörnyű, mégis megkapta a diplomáját)

A kiejtés csak szóbelin jön elő, kb 20 perc alatt kell bizonyítanod, ott 4-5 dologra koncentrálnak a vizsgáztatók, (köztük a kiejtésre is) azokból tevődik össze a pontszámod, de a magnó pontszámával együtt számítják a szóbelit.

Nyugi, emiatt még nem bukott meg senki. :) Beszélj bátra, bő mondatokban, ha a szituációs feéadat megkívánja kérdezz vissza a partneredtől, légy kreatív, olyan válasz nincs, hogy nem tudom, mindenre mondj valamit, ha kell füllents, de mindig mondj valamit, ha példát hozol fel 2-3-at említs, az azt mutatja, hogy tényleg otthon vagy a témában.

Azért nem ártana egy filmet bedobnod vagy sűrűbben rádiót hallgatnod, zenéket keresned, hoyg szokd a nyelvet. A hallás utáni szöveg értése (magnó) amúgy megy? Érted amit mondanak??

Sok sikert! :)

2012. júl. 17. 20:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Amelyik szót ismerem azt értem a magnóba, de a kiejtésem nagyon borzasztó. Hát remélem azért összejön, meg aztán tényleg csak az angollal van ilyen gondom, eddig más nyelvekel nem volt, nem tudom miért kell mindent máskép írni, mint ahogy ejtik...:/
2012. júl. 18. 09:12
 4/7 anonim ***** válasza:

tanuld meg a fonetika jeleket.. nem nehéz 5-6 olyan van ami különleges jellel van leírva. életet ment.. szótárfüzetedben lehetne olyan hogy első oldal kihagyod és így jönnének sorba hogy: angol magyar fonetikus "parasztos (azaz ahogy kimondjuk)"

pl.

mug bögre mʌɡ mág

2012. júl. 18. 14:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért írják máshogy ahogy ejtik?

Mert ha ugyanúgy írnák, akkor így nézne ki a nyelv:

Áj ken get nó szátiszfeksön.

Ami elég viccesen néz ki :D

Vagy fordítva: I cant get no satisfaction. Mond ki magyarul :D ez is gáz

2012. júl. 18. 16:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Jah hát a fonetikus jeleket már kívülről fújom annyit szótáraztam....:O Csak az a baj, hogy egy idegen szót attól még totál máshogy ejtenek, nem is az a baj, h máshogy ejtik mint írják, hanem nem lehet úgy betanulni, mint más nyelvekbe a hangoknak a betűit, mert itt minden szóban máshogy van.:/ Fura egy nyelv... a fene hogy pont ezt kell mindenhol nyomatni.:( Azt mondjuk gondoltam hogy nem úszom meg az életemet angol tanulás nélkül.:P A tippeket meg köszönöm!
2012. júl. 18. 20:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Bőven sikerülhet. A nyelvvizsgázók 99,999%-ának rossz a kiejtése, mégis sokan átmennek. A kiejtésen biztos, hogy nem fog múlni.
2013. febr. 23. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!