Sikerülhet egy középfokú nyelvvizsga angolból, ha nagyon rossz a kiejtésem?
Szakmai ráadásul. A kiejtésem annyira rossz, hogy miután úgy tanultam/tanulom a szavakat, ahogy le vannak írva szinte mindent másképp ejtek, mint kéne, van hogy totál máshogy gondolom, hogy ki kéne ejteni, mint ahogy kell.:(
Még nem nyelvvizsgáztam angolból, lehet ciki, de még zenét sem angolt szoktam hallgatni...max csak rádióba néha.
Attól simán meglehet a nyelvvizsgád, hogy csapnivaló a kiejtésed. (sajnos nem egy olyan tanár dolgozik nyelvtanárként, akinek a kiejtése szörnyű, mégis megkapta a diplomáját)
A kiejtés csak szóbelin jön elő, kb 20 perc alatt kell bizonyítanod, ott 4-5 dologra koncentrálnak a vizsgáztatók, (köztük a kiejtésre is) azokból tevődik össze a pontszámod, de a magnó pontszámával együtt számítják a szóbelit.
Nyugi, emiatt még nem bukott meg senki. :) Beszélj bátra, bő mondatokban, ha a szituációs feéadat megkívánja kérdezz vissza a partneredtől, légy kreatív, olyan válasz nincs, hogy nem tudom, mindenre mondj valamit, ha kell füllents, de mindig mondj valamit, ha példát hozol fel 2-3-at említs, az azt mutatja, hogy tényleg otthon vagy a témában.
Azért nem ártana egy filmet bedobnod vagy sűrűbben rádiót hallgatnod, zenéket keresned, hoyg szokd a nyelvet. A hallás utáni szöveg értése (magnó) amúgy megy? Érted amit mondanak??
Sok sikert! :)
tanuld meg a fonetika jeleket.. nem nehéz 5-6 olyan van ami különleges jellel van leírva. életet ment.. szótárfüzetedben lehetne olyan hogy első oldal kihagyod és így jönnének sorba hogy: angol magyar fonetikus "parasztos (azaz ahogy kimondjuk)"
pl.
mug bögre mʌɡ mág
Miért írják máshogy ahogy ejtik?
Mert ha ugyanúgy írnák, akkor így nézne ki a nyelv:
Áj ken get nó szátiszfeksön.
Ami elég viccesen néz ki :D
Vagy fordítva: I cant get no satisfaction. Mond ki magyarul :D ez is gáz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!