Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Manapság elég egy középfokú...

Manapság elég egy középfokú nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Vagy 2 nyelv kéne? És milyen szinten?

Nem pluszpont meg ilyesmik miatt kérdezem, hanem elhelyezkedés miatt.

2012. júl. 10. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Középfok az semmi. Azzal nem tudsz értelmesen kommunikálni más emberekkel. Egy angol felsőfok az alap szerintem, mellé pedig, ha van szabad kapacitásod, akkor egy másik nyelvből is felsőfok. Persze fontos, hogy tudás kell, nem papír.
2012. júl. 10. 20:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ, hogy milyen területen szeretnél dolgozni. De az angol középfok az, ami már nagyon alap. Területtől függően célszerű vagy felsőfokon az angol vagy egy máik nyelv, pl német az angol mellé.
2012. júl. 10. 22:32
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a munka abból áll, hogy leveleket kell írni, néha telefonálni, akkor ahhoz szerintem simán elég lehet egy középfokú nyelvvizsga.

Ha belegondolsz, hogy magyarul hány telefonos kifejezés és levélírásnál használt fordulatot ismersz, akkor nem olyan sokat. Ekkora mennyiséget simán be lehet magolni angolul.

Valamint a nyelvtan se olyan bonyolult. Egy levelet többnyire jelen időben szoktunk írni.

Ha mondjuk előadásokat kell tartani külföldieknek ahhoz azért már jobb nyelvtudás kell.

Arra nem nagyon tudnék válaszolni, hogy 1 vagy több nyelv.

Leginkább attól függ, hogy közép vagy felsőfokú végzettségről van szó.

Középszintűnél én nem nagyon láttam olyan hirdetést, ahol 2 nyelv volt a feltétel. Persze angol-némettel több helyre lehet jelentkezni (olyanokra, ahol csak angol vagy csak német kell)

Felsőfoknál a jó állásokhoz simán kellhet 2 nyelv vagy nagyon magas szintű nyelvhasználat.

Érdemes minél jobban beszélni angolul, az még külföldi munkát is jelenthet. Vagy rendszeres kiküldetéseket a cégtől.

2012. júl. 11. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!