Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért utálják sokan a francia...

Miért utálják sokan a francia nyelvet?

Figyelt kérdés

Jövőre kezdem a gimiben a franciát még az angol mellé. Nagyon sokan próbálták elvenni a kedvemet tőle (persze nem sikerült, csak érdekel), olyanokkal hogy... "Fúj. Undorító nyelv"; "Sose tanulnék franciát"; "az lenne az utolsó"; "utálom a franciát"; meg zavarja őket a kiejtés. blablaablaaa... Egy nyelv mitől lenne undorító? ...sokkal különlegesebb pl a németnél. Ők inkább oroszt választanának, hogy az a 2. legjobb nyelv. Szerintem az ugyanúgy "fura" mint a francia. És vannak hasonló hangkiejtések. nem értem, egyáltalán miért kell a szemembe lefikázniuk azt, amit ÉN szeretnék. :\

Tényleg csak érdekelne, ti hogy vagytok vele?

2012. júl. 4. 18:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszik, mert úgy beszélnek, mintha valaki befogná az orrukat. Ráadásul azt mondják, hogy borzasztó nehéz is. Dehát mindenkinek szíve joga eldönteni mit szeretne tanulni.
2012. júl. 5. 10:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Imádom a francia nyelvet, francia zenét, francia kultúrát, gasztronómiát, stílust /a franciákat nem annyira/. Hajrá!
2012. júl. 5. 13:37
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszi :D Kicsit nehéz lesz, de mindenbe bele lehet jönni ;) egyébként az én sulimban nagyon jó a nyelvoktatás, minden nyelvből minimum középfokra megtanítanak... Az angol/német nyelvi előkészítősek (én angolon vagyok) pedig felső fokú nyelvvizsgával dicsekedhetnek ha mindent jól csinálnak :D na ez csak úgy mellékes volt.

Remélem nekem is sikerülni fog mind a két nyelvvizsga mikor kijárom a gimit :))

2012. júl. 5. 13:45
 14/20 anonim ***** válasza:
Sok sikert a franciához!én nagyon szeretem azt a nyelvet:D
2012. júl. 5. 15:10
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
én szerintem nincs olyan, hogy ronda nyelv. én mindig különlegesnek tartottam a franciát, bár az én kedvencem a spanyol meg az orosz. nekem meg a spanyolra mondják, hogy "igen szép nyelv, meg minden, de mit érsz el vele?" én meg erre mondom,hogy azért tanulom, mert imádom, és kész!! ha tetszik a nyelv, tanuld. nagyon is szép nyelv a francia!
2012. júl. 5. 20:50
 16/20 anonim ***** válasza:
73%
Én nem szeretem ezt a nyelvet, és én tényleg utoljára választanám. A hangzás sem tetszik, és valahogy, a franciák sem a szívem csücske. És én miért ne mondanám meg, hogy igen, szerintem ronda nyelv, ha kérdezik a véleményem? Ezért sokan tudják, hogy nem vagyok érte oda.
2012. júl. 5. 22:24
 17/20 A kérdező kommentje:

Aham... Csak tudod, engem azért zavart, hogy így kiosztanak, mert nem is kérdeztem a véleményüket. De engem ha kérdeznének akkor se mondanám meg ÍGY, hogy én mit gondolok.

Igen, azt is kérdezték mit érek vele :D hát.. mit mondjak. biztos fogom valahogyan hasznát venni. ha meg nem, akkor is azt tanultam, ami tetszik! csak azért nem tanulnék németet, mert hasznosabb, ha végigkínlódnám vele az éveket, mert nem szeretem.

2012. júl. 6. 21:05
 18/20 anonim ***** válasza:

Kérdező,igazad van!tanuld azt amit szeretsz!:D

Én is franciát fogok.Apa többször említette a németet,volt olyan nyelv amit egyszer támogatott egyszer nem,de a franciára soha egy rossz szava sem volt.:)Sőt,azt mondta hogy meg lehet próbálni a svédet is otthon,ha tetszik.Tehát az a lényeg hogy szeresd,és érdekeljen:)A francia nagyon is hasznos amúgy.:D:az Eu-ban,Magyarországon is el tudsz vele helyezkedni,szóval nem haszontalan.Sok sikert a franciához.:D

Au revoir;))

2012. júl. 6. 21:22
 19/20 anonim ***** válasza:

Mellesleg,nem lehet hogy ismerőseid tanulták már a franciát de sikertelenül jártak vele és emiatt nem szeretik?

Különben én soha nem tudtam megérteni hogy mi értelme mást lebeszélni arról hogy megtanuljon franciául/angolul/oroszul vagy mittudomén milyen nyelven.Semmi értelme.Semmit nem használ szegény nyelvtanulónak,sőt.Csak nehezítik néha a dolgot.Úgy tudom utálni ha valaki le akar beszélni(rosszindulattal persze,nem féltésből)ilyen dolgokról.Bocsi,ez talán off volt,de már mióta bennem van,ki kellett mondani.Szerintem az pont igaz.

2012. júl. 6. 21:28
 20/20 A kérdező kommentje:

Nem tanulták, ők vagy németet, vagy spanyolt, vagy oroszt tanulnak... és ők szólták le.

köszi a válaszokat!:)

2012. júl. 9. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!