Miért utálják sokan a francia nyelvet?
Jövőre kezdem a gimiben a franciát még az angol mellé. Nagyon sokan próbálták elvenni a kedvemet tőle (persze nem sikerült, csak érdekel), olyanokkal hogy... "Fúj. Undorító nyelv"; "Sose tanulnék franciát"; "az lenne az utolsó"; "utálom a franciát"; meg zavarja őket a kiejtés. blablaablaaa... Egy nyelv mitől lenne undorító? ...sokkal különlegesebb pl a németnél. Ők inkább oroszt választanának, hogy az a 2. legjobb nyelv. Szerintem az ugyanúgy "fura" mint a francia. És vannak hasonló hangkiejtések. nem értem, egyáltalán miért kell a szemembe lefikázniuk azt, amit ÉN szeretnék. :\
Tényleg csak érdekelne, ti hogy vagytok vele?
Én úgy vagyok vele, hogy a francia szakon végeztem az egyetemen, és szerintem nagyon érdekes és szép nyelv, mivel részben a latinből alakult ki a nyelvtanjában és persze a szókincsében is átjön az ókori antik kultúra és hozzáállás, más szempont stb...:)
Aki meg egyáltalán képes arra, hogy egy nyelvet utáljon, az a saját szegénységi bizonyítványát mutogatja. Minden nyelvben lehetne találni utálnivalót, ha már annyira piszkálódni akar valaki, ugyanakkor minden nyelvben lehet találni szeretnivalót is. Egy francia anyanyelvű számára a többi nyelv a furcsa. Az meg már a könyökömön jön ki, hogy mindenki ítélkezik össze vissza anélkül, hogy halvány fogalma lenne arról, hogy miről beszél.
Régen én is utáltam a franciát, mostanra viszont... meh, még mindig nem szeretem, de mivel nem találkozom vele sehol sem (se tévében, se zenében, sehol), nem különösebben izgat a jelenléte. Az írása viszont tetszik a sok ékezettel.
A második válaszolónak pedig, nem kötekedésből, csak reagálnék erre a kijelentésére:
"Aki meg egyáltalán képes arra, hogy egy nyelvet utáljon, az a saját szegénységi bizonyítványát mutogatja."
Nem azt mutogatja, hanem azt, hogy (vigyázat, közhelyveszély!) minden ember mást szeret. Én például a szláv nyelveket szeretem nagyon, míg sokan azokat ki nem állhatják. Ez így is van jól, egészen addig, amíg nem áll neki az illető a nyelv becsmérlésébe.
Szia!:-)
Én nem is értem, miért utálják. Nekem a leges-legkedvesebb nyelv a világon.:-D Tényleg imádom, és csak rábeszélni tudnak. Szerintem a kiejtése is tök jó,és egy gyönyörű, dallamos nyelv. Először egy kicsit nehezebb lesz beletanulni a kiejtésbe meg a nyelvtanba, de ha ráéreztél, után minden tök jó szerintem.;-D
És tényleg nem értem miért kell "fikázniuk". Meg egyáltalán bármilyen nyelvet "letenni". Valakinek ez tetszik jobban, valakinek pedig az.
Na de mindegy, én személy szerint tényleg csak javasonli tudom Neked, főleg ha még tetszik is!:-) A többiekkel meg NEM kell foglalkozni. Mondanak amit akarnak! :-D
Sok sikert!:-)
/off kezdete
Előzőnek: ez viszont teljesen igaz. Az is igaz egyúttal, hogy szíve joga eldönteni mindenkinek, hogy valamit nem szeret-e, esetleg utálja-e azt a valamit. Csak erről nem föltétlenül kell tudnia másoknak.:) Akkor sem feltétlenül szegény lelkileg az, ha, teszem azt, utálja a komolyzenét, a rock nagyjait, vagy mondjuk a komolyabb filmeket csak
1) mások lehet, hogy nem örülnének egy ilyen kijelentésnek:)
2) nem is biztos, hogy ezt világgá kell kürtölni.
/off vége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!