Megtanulni lengyelül itthon?
Kérdésből nem derül, ki hogy hol keresel ilyen lehetőséget, de a Lengyel Intézet honlapját itt eléred [link] Tuti tudnak ajánlani valamit.
1065 Budapest Nagymező utca 15
06 1 311-5856
Nagy fába vágtad a fejszét, de sok sikert hozzá. ;) Otthon magán úton való tanuláshoz nem sok lengyel tankönyvet találsz sajnos. Talán próbáld meg a Bańczerowski Janusz - Bárkányi Zoltánné - Reiman Judit: Lengyel Társalgási Zsebkönyv c. könyvét. Az alapokra jó lesz. ;) Amúgy pedig minél előbb kezdj el lengyelül beszélgetni az ismerőseiddel, mert abból fogsz a legtöbbet tanulni. Nézz filmeket lengyelül, hallgass beszélgetéseket lengyelül, hogy ráálljon a füled és az agyad a nyelv logikájára. :) Hidd el, ennél tutibb módszer nincs.
Én 1,5 éve élek Lengyelo-ban. Annó 0 nyelvtudással érkeztem és kb mostanra mondhatom, hogy alapszinten elboldogulok azzal, amit összeszedtem munkahelyen, barátoktól, ill. az utcán. A szavakkal és egyszerűbb mondatokkal már nincs gondom, sok esetben a ragozás is megy, de a nyelvtan miatt beiratkoztam lengyel tanfolyamra, hogy rendet tegyek a fejemben. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!