Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért írja mindenki, hogy az...

Miért írja mindenki, hogy az orosz nyelv nehéz a cirill írás miatt?

Figyelt kérdés

Sokan kérdezik itt az oldalon, hogy melyik nyelv nehéz, melyiket érdemes egyedül tanulni stb... Ilyenkor 90%-ban beírja valaki(bár lehet, hogy ugyanaz a felhasználó), hogy "az orosz mindenképp nehéz a cirill betűk miatt". Hát, nem tudom, hogy ők tanultak-e valaha oroszt. Mindenesetre nekem durván 2 napomba került megtanulnom a betűket, pedig nem vagyok megáldva semmilyen különleges képességgel. Eleve a betűk túlnyomó többsége hasonlít a latinhoz. Kb 10 betű az, amit ténylegesen meg kell tanulni, onnantól meg 3 napig gyakorlod(ez lehet 5 is, ha terhelt vagy), és már megy.

Én személy szerint nem nagyon csípem az orosz nyelvet, de nem szeretem, mikor valakinek egy ilyen "fals" dologgal veszik el a kedvét a nyelvtől.

2012. júl. 2. 04:18
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Olvasni, vagy kézzel írni egyáltalán nem nehéz a cirill betűket. A klaviatúrán gépelni tényleg macerás egy kicsit!
2012. júl. 2. 06:51
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem nehéz, elsőre megjegyezhető, aztán pár nap gyakorlás, és biztos a tudás. Nekem a kézírással vannak problémáim, nem tudom olyan szépen leírni a betűket, ahogy kellene, illetve nem is mindegyiket tudom kivenni, hogy mi akar lenni, ez főleg az orosz anyanyelvű emberek kézírásánál fordul elő. :D Mondjuk ez nem lehet akkora probléma, mert egyes magyar emberek kézírása is olvashatatlan. :D
2012. júl. 2. 08:13
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg fogalmuk sincs a nyelvről. Nagyon sok okoskodó, mindent jobban tudó ember van itt. Azt hiszik, ha ők nem tudják elolvasni az írást, akkor az milyen nehéz. Véleményem szerint a betűk megtanulása a legkönnyebb az orosz nyelvben:)

És csatlakozom: Szerintem is tök jó nyelv!

2012. júl. 2. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!