Miért írja mindenki, hogy az orosz nyelv nehéz a cirill írás miatt?
Sokan kérdezik itt az oldalon, hogy melyik nyelv nehéz, melyiket érdemes egyedül tanulni stb... Ilyenkor 90%-ban beírja valaki(bár lehet, hogy ugyanaz a felhasználó), hogy "az orosz mindenképp nehéz a cirill betűk miatt". Hát, nem tudom, hogy ők tanultak-e valaha oroszt. Mindenesetre nekem durván 2 napomba került megtanulnom a betűket, pedig nem vagyok megáldva semmilyen különleges képességgel. Eleve a betűk túlnyomó többsége hasonlít a latinhoz. Kb 10 betű az, amit ténylegesen meg kell tanulni, onnantól meg 3 napig gyakorlod(ez lehet 5 is, ha terhelt vagy), és már megy.
Én személy szerint nem nagyon csípem az orosz nyelvet, de nem szeretem, mikor valakinek egy ilyen "fals" dologgal veszik el a kedvét a nyelvtől.
Valószínűleg fogalmuk sincs a nyelvről. Nagyon sok okoskodó, mindent jobban tudó ember van itt. Azt hiszik, ha ők nem tudják elolvasni az írást, akkor az milyen nehéz. Véleményem szerint a betűk megtanulása a legkönnyebb az orosz nyelvben:)
És csatlakozom: Szerintem is tök jó nyelv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!