Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Lehet tanár nélkül nyelvet...

Lehet tanár nélkül nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés

Teljesen a nulláról kezdenék egy harmadik nyelvet( még nem döntöttem el hogy melyiket , 2 idegen nyelvet már beszélek).

Tankönyvvel és hanganyaggal otthon lehetséges ez?

2012. jún. 29. 11:36
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Én most kezdem júliusban a franciát itthon, egyedül. :)
2012. jún. 29. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Ezt neked kéne érezned, hogy meg tudsz-e tanulni egyedül egy nyelvet.

Sokan vannak, akik leginkább pénz hiány miatt akarják egyedül megtanulni az első nyelvüket. Az szerintem 100-ból ha egynek sikerül.

De ha már kettőt megtanultál, akkor van egy alap, amire lehet építkezni. Bár valószínű, hogy nem mindenkinek való az önálló tanulás.

Itt nézz körül:

[link]

(Érdemes az elején kezdeni, vagyis a 14. oldalon)

2012. jún. 29. 15:08
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Csont nélkül lehet, ha megvan hozzá a nyelvérzéked, de feltétele, hogy találja magad körül anyanyelvi embereket! Erre a célra ajánlhatom a livemochát!
2012. jún. 29. 17:22
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Ha már kettőt tudsz, szerintem a 3. menni fog. Csak olyan anyagokat kell beszerezned, ahol van hanganyag is, hogy a kiejtés rögzüljön. Én hasonló cipőben járok, mint te, angol, spanyol után elkezdtem most a németet. De azért én befizettem most egy kezdő tanfolyamot, hogy tényleg az alapokkal ne legyen baj, aztán később önállóan akarom tanulni.
2012. jún. 29. 18:02
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

4. válaszoló!

Hány órásra fizettél be? Én is gondolkozom, hogy jobb, ha az alapok biztos, és azután könnyebb egyedül arra építgetni. :)

2012. jún. 29. 19:34
 6/8 webnyelv ***** válasza:
100%

Lehet. Én olaszul így tanultam meg. Angolul is, de előtte kb. 1 évet jártam tanárhoz.

Ha nem valami extrém kiejtésű nyelvről van szó, és érdekel is a nyelv, akkor fog menni.

2012. jún. 29. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ez még 10 évvel ezelőtt nehezen lett volna lehetséges, de ma már nagyon nem az! Tulajdonképpen bármilyen nyelvből találsz az interneten ezerféle hanganyagot, videót, könyvet, amit csak akarsz, emellé még anyanyelvűekkel is felveheted a kapcsolatot, hogy gyakorold a nyelvet. Az emberek észre sem veszik, mekkora lehetőségeik vannak az internet által, amiről korábban álmodni sem lehetett....
2012. jún. 29. 23:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Én 60 órás tanfolyamra fizettem be, aztán egyedül.
2012. jún. 30. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!