50 éven felüliek, akik nyelvet tanultok! Szerintetek tanár nélkül el lehet érni egy szintet?
Arra gondolok, hogy van-e egyáltalán értelme, hogy magamtól tanulom a német nyelvet?
Néha úgy érzem, hogy nem tudok tovább jutni, nem látom értelmét a tanulásnak, mert nyelvvizsgázni már nem érdemes.
Az alapokon már túl jutottam, de néha úgy érzem, itt most abbahagyom.
A neten is több anyagot találtam, de ezek nem összeszedettek, a könnyűtől a nehéz felé visznek, hanem össze-vissza.
Nem látok magam körül motívációt, vagyis nem többen tanulunk, hogy tudnánk egymásnak segíteni.
És nem tudom, meddig kell eljutni, amikor azt mondom, most már elég.
Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel, könnyen tanultok? Látjátok értelmét?
Szeretnék értelmes válaszokat kapni.
Köszönöm.
Akkor talán nem vagyok nevetséges, hogy ennyi idős fejjel tanulok.
Ha a munkahelyemen megemlítem, úgy néznek rám, mintha legalábbis a Holdról jöttem volna.
Köszönöm szépen a biztató sorokat.
Igen, nagyon jó lenne, ha küldenél nekem linkeket. Megköszönném.
Ha van valaki az én korosztályomból,aki szívesen levelezne német nyelven, írjon legyen szíves!
A helyesírási szabályokat nagyjából megtanultam, olvasni és talán írni is tudok németül.
Szeretnék németül levelezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!