Angol nyelvtanból jó valaki?
Van egy példa, amivel szenvedtem egy ideig, de nem igazánn sikerült megoldani, illletve nem tudom jók-e a megoldásaim...
Adva vannak a következő szavak: stay, drive, take, have, meet, write, be, go, visit.
Ezeket kell behelyettesíteni úgy, hogy helyes legyen a mondat.
My plane is at 8 o'clock. I'm going 1........ (ide gondolom a to be jön, mivel fent van a be) in the USA this evening!!
I 2......... in New York for the first month.
I've got some cousins there and I 3............. them for the first time.
Then I 4............. a Greyhound bus to San Francisco.
My friend Lucy lives there, and we 5.............. camping in Yosemite.
Then we 6............... to Los Angeles in her car and we 7................ Universal Studios.
I'm really excited, because we 8.............. lunch with Steven Spielberg! He's a friend of Lucy's.
I 9.............. you another e-mail when I'm in New York.
Tudom, hogy egy kicsit sokat kérek, de nagyon fontos lenne. Kezdő angolos vagyok és sajna nem tudom kihez fordulhatnék... :/
Nem kell újból leírni a mondatot, csak a számot, s utánna a szót, ami oda illik. pl: "1. to be"
Kösszönöm előre is!
Elég gyanús, hogy ebben a szöveg végig 'going to'-val van írva.
Szóval csak a szavakat kell betenni a megfelelő helyre, a ragozás már gyerekjáték :)
1. to be
2. 'm going to stay
3. 'm going to meet
4. 'm going to take
5. 're going to go
6. 're going to drive
7. 're going to visit
8. 're going to have
9. 'm going to write
Remélem mind jó lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!