Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » I usually (go, vagy going? -...

I usually (go, vagy going? - Mivel I van, nem I'm, gondolom go) to school by bus.

Figyelt kérdés
Már "csak" az angol hiányzik, hogy beírjam a második évet az egyetemen... :/

2012. jún. 23. 10:20
 1/6 anonim ***** válasza:
I usually go to school by bus.
2012. jún. 23. 10:27
 2/6 anonim ***** válasza:
na ná hogy go
2012. jún. 23. 10:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, sima jelenidő, mivel ez egy szokás, majdnem minden nap újra bekövetkezik. Ha folyamatos lenne az igeidő("I'm going")akkor az csak egy rövidebb időszakot jelentene. Pl. lerobbant a szülei autója, amivel egyébként suliba jár, ezért most átmenetileg busszal kellene mennie.
2012. jún. 23. 11:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm-köszi mindenkinek! :))
2012. jún. 23. 11:11
 5/6 Vree ***** válasza:

A "usually" a mondatban rögtön átdobja Simple-be.

A rendszeres, szokásszerű, megbízható, állandó dolgok Simple, az átmenei, ideiglenes dolgok lehet Continous. Ezt azért mondom, mert ugyan az általános szabály az hogy megszokott, szabályszerű dolgoknál mindig Simple áll, azért a Continous is használható ha azt akarod kifejezni hogy átmeneti szokásról van szó. Mondjuk egy rossz szokásról vagy olyan rendszeres dologról ami hamarosan megváltozik.

My dog always comes to me down when I call him.

A kutyám mindig jön ha szólítom. (Simple)

He's always picking his nose.

Mindig piszkálja az orrát. (Continous) <- rossz szokás

I go to school by bus.

Busszal járok iskolába.

I'm going to school by bus now, but soon I will have my driving license.

MOST MÉG/ÉPPEN busszal járok mindig iskolába, de hamarosan kesz jogsim.

Bocs, tudom szükségtelenül részletes válasz, de úgy gondoltam hasznos erre a kivételre kitérni.

2012. jún. 23. 14:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem, egyáltalán nem szügségtelenül részletes (hogy a szavaiddal éljek), hiszen nim. 68%-kal kell letennem a vizsgát, hogy meglegyen a 8.5-es átlagom, meg az esetleges ösztöndíj... Szóval alapossan meg kell tanulnom, csak ugye a nyelvek nem igazánn az én szakterületem! Sajna... :/ Inkább a matek! :D Szóval köszönöm!
2012. jún. 23. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!