Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akik Origónál felsőfokúztatok...

Akik Origónál felsőfokúztatok angolból! Pár kérdés? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Nos,először is leírnám hogy én ősszel készülök szóbelizni.(nem biztos hogy írásbelizni is origónál fogok de ez jelenleg lényegtelen)És lenne pár kérdésem.Először is:Nektek hanyadjára sikerült a szóbeli?Nehéz volt a magnó?Egyedül készültetek vagy tanárral/tanfolyammal?Ha elmondom amit magamtól tudok,de mondjuk nem szakszavakba öntöm meg nehéz kifejezésekbe,de használok kötőszavakat(pl.However,All in all,Despite of that stb)akkor sikerülhet ?A középfokú szóbelimnél a beszélgetős rész(nemtudom másképp írni)82 vagy 84% lett.Magnónál is csak pár pontot vesztettem.SZerintetek sikerülhet így a felsőfok?Amúgy én előkészítő tanfolyamra járok,hetente egyszer,de heti 2 másik angolom is van szintén ott,ahol viszont középfokú írásbelire készítenek(ami egyébként már nekem meg is van,de ide is el kell menni)És még heti egy alkalommal egy anyanyelvihez(angol anyanyelvű)járok majd nyáron.Ő segít a kiejtésbe,kiírat velem szavakat,ilyenek.Utóbbi személy tud segíteni a nyelvvizsgámra ha megkérem?Ja,és ő nem tud magyarul.De azt mondta hogy elég jól tudok anolul.És amúgy vele 98%ban értjük egymást.És még egy kicsi gondom:most voltam nyolcadikos,középfokúmat is nyolcadikba tettem le(felvételi meg rengeteg doga meg felelés kellő közepette).és néha úgy érzem hogy :15 évesen hogy a túróba tudjak ennyit és ilyen témákról?és ilyen szavakat?És amúgy nem is az én ötletem volt hogy menjek,nem is a szüleimé.De persze majd megtanulom amit kell.Igyekszek.És amúgy annyi angolom van egy héten,hogy izé,szerintetek lesz még másra időm?habár lehet,mert a házikat meg tudom csinálni mindig ha kell.És angollal együtt 3 nyelvet fogok tanulni nyáron.a másik 2 szerintetek menni fog?anyukám nyelvtanár,szerinte menni fog.de hát nemtudom.elnézést amiért hosszú lett.Előre köszönöm szépen ha válaszoltok:))

2012. jún. 23. 09:58
 1/3 A kérdező kommentje:
egy dolgot lehagytam:az 1000 kérdés 1000 válasz c.könyvből(is)fogok készülni:))
2012. jún. 23. 10:01
 2/3 anonim ***** válasza:

- Elsőre meglett, a magnó érthető volt.

- Kb. 5.000 szavas szókincs birtokában próbáltam meg.

- Egyedül készültem heti egy különórával.

- Nem görcsöltem vizsgán, olyan szerkezeteket használtam, amiket biztonságosan és hiba nélkül tudtam.

- 3 nyelv mehet párhuzamosan. Én a NÉMET-ANGOL-OLASZ hármast vittem, de nem 15 évesen, hanem 18-20 évesen.

2012. júl. 3. 22:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát... szerintem egy kicsit túlzásba viszed. 15 évesen az is szép teljesítmény, ha középfokú nyelvvizsgád van. A nyár pedig nem arra való, hogy egyszerre három nyelvet tanulj. Inkább olvass egy jó regényt, menj ki a strandra, találkozz a barátaiddal, biciklizz, foglalkozz a fiúkkal/lányokkal stb. Mondom mindezt tanárként. :)
2012. júl. 4. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!