Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Magyarországon miért beszélnek...

Magyarországon miért beszélnek ilyen kevesen idegen nyelvet?

Figyelt kérdés
Az oktatás hibája, vagy az embereké?
2009. júl. 5. 08:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Sokan úgy gondolják felesleges. Legalább is hallottam már ezt emberektől.

Meg az oktatás egy nagy nulla.

Legalább is ha az én német óráimból indulok ki ahol mindent kimásolhattunk a könyvből dolgozatnál is. Szín ötös voltam persze, de németül nem tudok mai napig sem.

Angolul itthon tanultam meg az internet segítségével. Nem hinném hogy ez olyan marha nehéz dolog lenne. Csak lusták az emberek hozzá.

2009. júl. 5. 20:29
 12/16 anonim ***** válasza:
73%
Akinek nincsen rá szüksége, annak tényleg felesleges. És azért internetről inne-onnan nyelvet tanulni szerintem nagyon nehéz, én nem vállalkoznék rá, csakis tanárral, ami meg drága. És ha úgysincs mire használni, akkor nincs értelme pénzt (időt) pocsékolni rá.
2009. júl. 5. 20:51
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

11:38-as

Azért van különbség aközött, hogy meg mer-e szólalni, vagy h beszél-e egyáltalán. Szerintem inkább az elsővel van a baj, ez biztos. Ha meg meg sem mer megszólalni, akkor aztán nem lehet felmérni, hogy igazából tud-e, vagy sem. Én is kevés embert ismerek, akik nem beszélnek idegen nyelvet, ezek közül a nagyja idősebb. A fiatalok közül szerintem kb mindenki beszél. Azért ma már nem olyan gáz a helyzet. Aki akar, az meg tud tanulni!

2009. júl. 5. 21:32
 14/16 anonim ***** válasza:
87%
21:32: érdeke, én nyelvtanárként meg azt tapasztalom, hogy mindenki tanul, de csak töredéke tud megszólalni az adott nyelven és egyébként meg a tanulók nagy része azt hiszi, hogy mennyire tud. Nem 1-2 kezdő csoportom volt már, ahol nagyon ment a felvágás, de egy szót nem tudtak kinyögni. Szóval tanítani tanítják, de kevesen beszélnek igazán jól. Én ezt tapasztalom.
2009. júl. 5. 21:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindenki megutálta a németet a tanár miatt, és így már nem is akarnak nyelvet tanulni.:/
2010. jún. 21. 07:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is kb így így vagyok... Az angoltanáraimtól megutáltam az angolt... :D

Mellé rengetegszer váltották a nyelvtanáraim... :D

2010. júl. 29. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!