Milyen nyelvet ajánlotok?
mivel nem tudom, eddig mit tudsz, írom, amit hasznosnak tartok:
angol, spanyol, portugál, orosz, japán, kínai, olasz
ilyeneket nem írok, hogy lengyel, meg svéd, ilyen erővel felsorolhatnám az összes nyelvet Európában, ezeket a nyelveket már csak célirányosan jó tanulni, ha pont kell valamihez. amiket fenn leírtam, azok viszont jól jöhetnek a mindennapok területén is.
a felsoroltak közül is az angolt, spanyolt és oroszt emelném ki.
Előszőr is: ne japánt válaszd, hacsak nincs óriási passziód íránta. Bármennyire is befolyásos Japán, annyira nem az, hogy megérje a nyelvébe annyi erőt befektetni, amiből akár talán 2 másik nyelvet is meg tudsz tanulni. Kínai, koreai, arabról személyes tapasztalatom nincs, de képzelem, hogy körübelül hasonló a helyzet.
Mivel franciát, németet, latint kilőted, így a gyakori nyelvekből marad a spanyol és az olasz. Nos, Olaszország annyira nem nagy, spanyolnak több haszna van eszempontból. Bár spanyol inkább Amerikában értékes, Európában annyira nem.
Szerintem valami "skandináv" nyelvet lenne érdemes tanulni. Norvégot például, talán finnt.
A másik, amit szoktak ájanlani az az orosz.
Ezek közül válaszd ki, amelyik jobban tetszik, csak ne arab vagy valami kelet ázsia nyelv legyen. Azokat tényleg csak akkor válaszd, ha biztosan tudod, hogy te EZT akarod tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!