Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nehéz spanyolt tanulni angol...

Nehéz spanyolt tanulni angol és francia után?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mennyire nehéz a spanyol? Ha már 10 éve tanulok angolul és franciául, az segíthet a tanulásában a nyelvtani dolgok meg a kiejtés miatt?
2012. jún. 14. 15:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az angol nem sokat, de a francia jelentősen, mivel egy nyelvcsaládban vannak a kiejtés könnyebb lesz, és rengeteg a hasonló szavuk.
2012. jún. 14. 16:10
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

De az angol is sokat segít, mivel az igeidőrendszerük hasonló (perfekt alakok, folyamatos alakok). És nagyon sok a jövevényszó, sokszor ha egy angol szót spanyolosan ejtesz ki, már megértik.

Az angolnál nehezebb, a franciánál könnyebb.

2012. jún. 14. 17:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Angol is sokat segít!

És franciául nem tudok, csak angolul, és úgy kezdtem el (magamtól) spanyolt tanulni. Nem nehéz, tényleg!

Elkezdtem könyvet olvasni, és csomó mindent megértettem az első pillanattól kezdve, az angol miatt.

2012. jún. 15. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!