Lenne értelme így?
mert 13 év alatt semmit sem tanultam szinte és bonyolult volt az iskolai tanórákon...
ezért váltottam angolra
Értem. Mondjuk sajna én is beleestem abba a hibába, hogy 8 év német tanulás után függőben hagytam a dolgot, aztán ráfeküdtem az angolra, 2 év után középfokra mentem aztán felsőfokra. Utána visszatértem a némethez, de nagyon nehéz volt, pedig mikor abbahagytam erős középszinten voltam, de 4 év alatt, még nem foglalkoztam vele (mert én aztán tényleg semmit nem foglalkoztam vele) úgy visszaestem, hogy néha még magamat is kinevettem hogy milyen amatőr nyelvtani szabályok, szavak vagy mondatszerkezetek nem jutnak az eszembe.
Úgyhogy németből nem sikerült a felsőfok, maradtam középszinten, de már azt nem is erőltetem annyira, jobban megvagyok az angollal. :-)
Egyébként minden csak akarat kérdése, hogy ha az angol nyelvvizsga után MEG AKAROD CSINÁLNI a németet is, akkor sikerülni fog! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!