Ezt a rövid szöveget megírná valaki németül? :$
Én írtam tíz mondatot, de nem hiszem hogy jó, legyen szíves németül valaki leírná ezt a tíz mondatos fogalmazásomat?
Bandám (Meine Clique)
Mi, Kalocsa evezősei nagyon összetartó csapat vagyunk. Együtt edzünk, segítünk egymásnak hajót pucolni. Szinte együtt lélegzünk. Versenyeken hangos szurkolással bíztatjuk társunkat. XY a legkiválóbb versenyzőnk, ő az etalon nálunk. Edzés után mindig együtt biciklizünk haza. Szervezünk közös partikat, születésnapokat Dunán szoktuk együtt ünnepelni. Nekem legjobb barátom közülük XY. XY csapattársam kétpárban, együtt szoktunk készülni versenyre. Múlt hónapban 1. helyezést értünk el Budapesten. Mindannyian imádunk evezni.
Köszönöm szépen! :)
igaz is, leírom amit én írtam, és légyszi segítsetek kijavítani!
Meine ique
Wir sind eine fleissige, sportliche Clique, die Ruderers. Wir gehen nicht alle auf Traning. Wir möchten ruderen. Unser Treffpunkt ist Duna. Da treffen wir uns am Jeden Tag. Wir traineren zusammen. Meine beste Freundin ist Petra. Petra ist 18 Jahre alt, wir laufen oft zusammen. Neulich seinen wir die Zweite in Budapest Regatta. Wir lieben ruderen.
Nem valami színvonalas fogalmazás, ha valakinek lenne jó ötlete szívesen fogadom! :\
A Clique helyett inkább a das Team vagy a die Mannschaft szót javasolnám.
evezni = rudern (nem ruderen!)
Mein Team
Wir sind ein fleißiges, sportliches Team, die Ruderer. (Ruderer - többes számban nem kap -s-et!) Wir alle gehen trainieren. (Miért volt benne a nicht?) Wir mögen rudern. Unser Treffpunkt ist Duna. Da treffen wir uns jeden Tag. (jeden Tag elé nem kell elöljáró) Wir traineren zusammen. Meine beste Freundin ist Petra. Petra ist 18 Jahre alt, wir laufen oft zusammen. Neulich waren wir die Zweite in Budapest Regatta. Wir lieben rudern.
Az utolsó előtti mondat így szebb lenne: Neulich haben wir den zweiten Platz in Budapest Regatta erreicht.
Nem teljesen az a szöveg, mint a magyar, lehetne rajta finomítani, szépíteni, de a nyelvtani hibákat kijavítottam.
Ha kéne még segítség hozzá, szólj!
Mein Team.
Wir sind ein fleißiges, sportliches Ruderteam.
Wir gehen alle zusammen zum Training.
Wir lieben den Rudersport.
Unser Treffpunkt ist an der Donau, wo wir uns jeden Tag treffen. Wir trainieren alle zusammen.(Ez a mondat tulajdonképpen felesleges, mivel gondolom nem sörözni akartok edzés helyett. De ha gondolod, maradhat a helyén. Ártani nem árt.)
Meine beste Freudin heißt Petra. Sie ist 18 Jahre alt und wir gehen oft zusammen spazieren.
Neulich haben wir in Budapest beim Regattenwettkampf den zweiten Platz belegt. (Habár nem értem, hogy lett az eredeti magyar szövegben említett 1. helyezésből a német szövegben egy második helyezés.)
Wir mögen rudern. (Ez is felesleges, hisz az elején már ott van ez a mondat. Többé kevésbé.)
MfG: László
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!