Egy 5 illetve egy 3 éves gyermek kb. mennyi idő alatt tanul meg egy idegen nyelvet?
Figyelt kérdés
Azon a nyelvterületen fognak élni,tehát nem nyelvtanfolyamon stb. értem a nyelvtanulást.2009. júl. 3. 15:27
1/5 anonim válasza:
Ha ovodába vagy egyéb közösségbe járnak, ahol csak az idegen nyelvet tudják használni, akkor pár hét múlva már értenek sok mindent, és egy év múlva anyanyelvi szinten beszélik. (Tapasztalatból tudom.)
2/5 anonim válasza:
Az előttem szólónak igaza van,én is úgy hallottam,és ha lesznek gyerekeim,akkor én is ilyen óvodába fogom járattni őket!:) 18/L
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Igen,oviba fognak járni.
2009. júl. 3. 21:06
4/5 anonim válasza:
Ha idegen *nyelvterületen* élnek, akkor 1 év alatt elkezdik anyanyelvi szinten beszélni, ahogy az első hozzászóló is írta. A második hozzászóló viszont csalódni fog, mert a Magyarországon működő "idegennyelvű" óvodák/bölcsődék valamiért nem szokták beváltani a hozzájuk fűzött reményeket. Valószínűleg azért, mert arra nincsenek rákényszerítve a gyerekek, hogy egymás között magyarul beszéljenek, az óvónénit meg kb. leszarják. Adott nyelvterületen mindenkivel az illető nyelven kell beszélniük.
5/5 anonim válasza:
Helyesbítés:
Arra nincsenek rákényszerítve, hogy egymással az illető idegennyelven beszéljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!