Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó az alábbi 3 angol mondatom?

Jó az alábbi 3 angol mondatom?

Figyelt kérdés

Dorka lives in Hantos (as me). I known her since 10 years old but we are friends since 2 years. She likes music and she want to be psychiatrist.

Hogy kell kiejteni a psychiazrist szót?

2012. jún. 7. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem inkább

Dorka lives in Hantos (like me). I have knew her for 10 years but we have been friends for 2 years. She likes music and she wants to be psychiatrist.

2012. jún. 7. 20:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2012. jún. 7. 20:43
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Dorka lives in Hantos (as me). I have known her since we were 10 years old but we have been friends for 2 years. She likes music and she wants to be a psychiatrist.

Ejtsd: pszihiátriszt

U.i.: angol tanár vagyok! :D

2012. jún. 7. 20:44
 4/7 anonim ***** válasza:
89%
Dorka lives in Hantos (like me). I have known her since I was ten years old/ for ten years, (nem tudom melyikre gondoltál) but we are friends for 2 years. She likes music and she wants to be (vagy inkább become) a psychiatrist.
2012. jún. 7. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:

ma 20:44

Igazad van. HAramdik alak kell, ki is ment a fejemből.

2. voltam

2012. jún. 7. 22:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem úgy kell ejteni a psychiatrist szót.

Nehéz ezt leírni így magyarul, de "szájkájátriszt" - így kell ejteni. Mint a psychologist esetében, csak ott "szájkolodzsiszt".

Én nem vagyok angol tanár, de már nagyon sokszor használtam ezt a szót, nyelvvizsgán is.

2012. jún. 7. 23:15
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek
2012. jún. 8. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!