Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szeretnék megtanulni románul....

Szeretnék megtanulni románul. Egy egészen kicsit tudok. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 7. 19:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy beszélem mint a magyart, csak nem tudom hogyan segíthetnék netten keresztül.
2012. jún. 7. 21:39
 2/15 A kérdező kommentje:
Például messengeren...???Az igazság, hogy lenne kivel beszéljek, de ha ismerem az illetôt nem merek beszélni. Szégyenlem, hogy Romaniaban elek es ennyi idosen nem beszelem a nyelvet.
2012. jún. 8. 09:53
 3/15 anonim válasza:
Ugyanabban a helyzetben vagyok, mint te, sajnos...:(
2012. jún. 21. 20:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Először is arra lennek kíváncsi, hogy hány évesek vagytok? Annak függvényében kérdek még valamit.
2012. jún. 22. 23:25
 5/15 anonim válasza:
22 vagyok
2012. jún. 24. 11:12
 6/15 anonim válasza:
06-21 20:15 voltam
2012. jún. 24. 11:13
 7/15 anonim ***** válasza:

Hat én 25 vagyok (tehát nem sokkal nagyobb). Nos, nem tudom az ország milyen részén élsz, de ha Székelyföldön hát akkor nincs miért bánkódj, mert akkor tényleg nem tehetsz róla.

De viszont ha mindig is romanok között éltél, akárcsak én, és roman tv mellett n9ttél fel, olyan években amikor csak tv létezett (mindenki egyet nézett, nem mint most h csak gépen nézünk magyar felirattal) és úgysem tanultál meg, tényleg nem rosszindulatból mondom, de szerintem szíved mélyén te nem akartál megtanulni (vannak nekem ilyen ismerőseim, akit nem igazán komázzák a románokat - persze nem azt mondom, hogy te így vagy ezzel, ahhoz semmi közöm, na de azok azt gondolják h a románoknak tesznek kárt, azzal, hogy nem tanulják meg a nyelvüket, pedig csak saját magukkal lönnek ki).

Na de ha vagy már 22 és eddig nem tanultál meg egy nyelvet, amit nap mint nap halsz többet mint a magyart, hát szerintem már nem is fogsz. De ha hiszel magadban, és valóban akarod, akkor ne add fel, és kitudja...

2012. jún. 24. 17:17
 8/15 anonim válasza:

Magyar környezetben nőttem fel, de elismerem attól megtanulhattam volna románul, én kellett volna jobban odaálljak, de a suliban a bemagolt tanulás is megfelelt a tanároknak, elég volt, ha értettem nagyjából az elmondott szavakat, bennem meg későn alakult ki az igény a nyelvtudásra. Már rájöttem, hogy keresnem kellett volna korábban is, már gyermekkoromban az olyan alkalmakat, ahol román beszédet hallhatók, pl tévébe vagy rádióba....

Na de nem azt mondom, hogy nem tudok abszolút románul csak azt, hogy nem tudok helyesen beszélni, nehezen megy a nyelvtani rész pl az igeidők vagy a kötőszavak használata, és vannak olyan szavak amit még nem ismerek, nem bő a szókincsem.

Hiszek benne, hogy akár anyanyelvi szinten is el tudom sajátítania román nyelvet, csak a motivációm kell nagy legyen. A kitartás a lényeg, a többi jön magától :).

2012. jún. 24. 17:39
 9/15 anonim válasza:

17:39

22L

2012. jún. 24. 17:40
 10/15 A kérdező kommentje:
en 24
2012. jún. 28. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!