Helyes ez az angol mondat? (Sajnos sürgős és fontos megírnom valamit holnapra. )
The only matter is to see each other frequently.
(Csak az a lényeg, hogy gyakran lássuk egymást. Azért nem a "meet" szót használtam, mert az már van korábban, és nem nagyon akarok szóismétlést. De az jó, hogy "the only matter"?)
Lehet, hogy jó, de én nem így mondanám.
pl. The most important thing is to see...
Nothing else matters than to see...
I think it very important to see...
It is considered to be very important to see...
It is essential to see...
Én ezek valamelyikével mondanám. De lehet, hogy a tied is jó, csak ilyen későn már nem fog rendesen az agyam. :D
Wow, hogy neked milyen szókincsed van! Nagyon köszönöm! :)
Bocsánat, hogy nem írtam ki először, de egyébként ez a szövegkörnyezet, ehhez melyik passzol jobban?
"My family doesn't come together on birthdays or namedays, but we meet each other on other days very frequently. So I don’t mind that we come together on different days – the only matter is to see each other frequently."
Arra gondoltam, hogy talán a "nothing else matters than to see..." Szerinted?
És bocsánat, hogy nem írtam le először az egészet. :$ Nem gondoltam, hogy ilyen sok lehetőséget fogok majd kapni válaszba - de én ennek csak örülök, hogy ennyi féleképpen írtad.
Igen, amit a 3. írt, az áll a legközelebb az eredeti mondanivalódhoz: the only thing that matters
Amúgy tetszenek a mondataid, jól fogalmazol!
Egyébként úgy is lehet hogy "it only matters that...) (csak az számít, hogy) - így talán rövidebb.
The only matter is = az egyetlen téma az hogy
egyébként.
(Ami jó ha napirenden szereplő témákon mész végig, de nem ide.)
My family doesn't celebrate birthdays or namedays but we can see one other on other days frequently. So I don't mind to meet them some other time- the important is to do so often.
En inkabb igy irnam, de ma megkerdeztem Denise-t o hogyan mondana angol gondolkodassal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!