Teljesen nulláról hogyan induljak neki a japán vagy kinai nyelv megtanulásának?
Osztom az előttem szóló véleményét.
Először magamtól akartam tanulni, de elég hamar be kellett látnom, hogy magamtól egyszerűen nem tudom, jó-e az, amit írok / mondok, eleve nem is volt kivel gyakorolnom, bizonytalan voltam stb.
Az interneten ugyan vannak ingyenes leckék is, de hiányzik a visszacsatolás, hogy jó-e, amit én az alapján csinálok, aztán elég gyakorló feladat sem volt stb....
Úgyhogy végül én is magántanárnál kötöttem ki, aki teljesen korrekt. Tudja, hogy mit mi után célszerű tanulni, sok gyakorlási lehetőséget is biztosít, javítja a hibáimat stb. És bár eleinte nyelviskolán is gondolkodtam, hiszen azért az csak egy kicsit olcsóbb, viszont most már látom, hogy a tanár annyira személyre szabottan csinálja, és valóban gyorsan is haladunk, hogy szerintem ha van rá lehetőséged, inkább egy jó magántanárral tanulj.
Sok sikert :)
Az a baj, hogy ahol lakom nincs lehetőségem magántanárt fogadni, ráadásul szüleim sem fizetnék, nem látják értelmét, hogy miért ezeket szeretném tanulni.
Vagy egyedül próbálkozom meg vele, vagy sehogy. Szerintetek menne? Itt azt megkell hogy jegyezzem, lesz lehetőségem egy-két hónapig kinaikkal beszélni, akik tudnak persze magyarul. Neki fogjak?
Én mindkettőt tanulom, de a kínai szerintem egyrészt megtanulhatatlan, másrészt azt egyedül nem is lehet, mert a hangsúlyokat MUSZÁJ, hogy ez hozzáértőtől halld.
A japánt egyszerűbb magadtól tanulni, ehhez tudom ajánlani a Minna no Nihongo (Japanese for Everyone) c. könyvet, vagy a Genki I-II könyveket. Mindegyik angol (és fent van a neten :D), de szépen végigvezetnek a leckéken nyelvtani magyarázatokkal. A kiejtés pedig egyszerű^^
Az viszont tényleg igaz, hogy tanárral jobb lenne, mert akkor biztosan helyesen tanulod meg a dolgokat.
Amúgy ha a fenti könyvekből valamit nem értesz, a neten jó kis magyarázatokat lehet találni.
Remélem, tudtam segíteni.
がんばってください~!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!