Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » ANGOL-NÉMET vagy ANGOL-FRANCIA...

ANGOL-NÉMET vagy ANGOL-FRANCIA párost könnyebb megtanulni, ha nincs nyelvérzékem?

Figyelt kérdés

2012. máj. 30. 10:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
hát, az viszont egyértelmű, hogy a franciát ÉS a németet nem ismered, ha ismernéd tudnád, hogy a francia sokkal könnyebb a németnél, a spanyollal egy szinten van.
2012. máj. 31. 21:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem, drágám, a francia nincs egy szinten a spanyollal.
2012. jún. 1. 18:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen felesleges ezen vitatkozni, nyilván mindenkinek az a nyelv a könnyebb, amit valamiért szeret (tetszik neki, kötődése van hozzá, stb.), és az a nehéz, amihez nincs kedve, utálja.

A nyelvtanulás sikeressége nagyon sok mindentől függ, és - véleményem szerint - az, hogy a nyelv maga milyen, maximum 10%-ban befolyásolja azt. A maradék 90% pedig szubjektív, magától a nyelvtanulótól függ.

Én magam ugyan, mint ahogy azt korábban is írtam már, franciául nem beszélek, viszont több ismerősöm is tanulta. Van olyan, aki esküszik, hogy ez a világ legnehezebb nyelve, és 10 év alatt sem jutott el vele sehova. Más szerint nagyon könnyű, és imádja, felsőfokon beszéli is. Hozzáteszem, aki az első verziót mondja, ő sem buta ember, más nyelveket jól tud. Aki a másodikat mondja, az sem nyelvzseni.

Én németül, angolul és spanyolul beszélek, és nekem ez a három nyelv egy szinten van, a német volt az első idegen nyelvem, nagyon magas szinten foglalkoztam vele annak idején, és nem éreztem nehéznek sosem.

Más ismerőseim szerint a német ronda, és nehéz. Szóval ez mind, mind szubjektív dolog.

Nekem egyébként például az orosz, vagy a japán, a kínai... nem menne soha. Több ismerősöm ezeket tanulja, és imádja.

Sok szónak is egy a vége: ne veszekedjetek ezen, mert felesleges!!!

2012. jún. 1. 18:22
 14/15 anonim válasza:

Szia!Én németet tanultam elégé könnyű volt.A kiejtéssel semmi bajom írásával szintén.Szóval az egy könnyű tárgy.Az angol is jó választás mivel azt majd nem mindenki beszéli.A franciáról csak azt tudom hogy a kiejtése bonyolult semmi egyéb.Bár én még azt is támogatnám.De én Angol-Németre szavazok.Az talán egy kicsit könnyebb.

De kitudja hogy mi lesz még veled.Ha pl.:Francia országba utazol vagy ott kapsz állást na akkor hasznodra lenne a francia.De én személy szerint azt mondom hogy még francia országban is kell tudni valakinek angolul.

2012. jún. 18. 09:56
 15/15 anonim ***** válasza:

"A franciáról csak azt tudom hogy a kiejtése bonyolult" Igen, ezt a legendát sajnos én is ismerem és a legalaptalanabb a világon. A francia kiejtése körülbelül olyan nehéz, mint a magyaré, az angolénál körökkel könnyebb. Van pár (na jó nem pár, de a negyven valahánytagú magyar ábécénél nem több) betűkapcsolat, ha megtanulod őket, ezer szóból 999-et ki fogsz tudni mondani (nagyon kevés kivétel van).

Például_:

Je suis (én vagyok)-a j-t mindig zs-nek mondjuk, az e-t rövid ö-nek, az s-t sz-nek, az u-t ü-nek, a szó végén az s-t, e-t, es-t nem ejtjük ki. Je suis-Zsö szüi.

Magnifique (nagyszerű-az a-t á-nak mondjuk, a gn=ny, qu=k, e-t nem ejtjük. Magnifique-mányifik.

Az oi=oá, pl. Roi-roá (király, moi-moá (én), toi-toá (te).

eu=ő, ordinateur-ordinátőr (számítógép).

Couleur: c-t k-nak ejtjük, ou-t ú-nak, eu-t ő-nek. Couleur=kulőr.

A francia kiejtés nem bonyolult, épp ellenkezőleg, pofonegyszerű.

2012. jún. 18. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!