ANGOL-NÉMET vagy ANGOL-FRANCIA párost könnyebb megtanulni, ha nincs nyelvérzékem?
Szerintem teljesen felesleges ezen vitatkozni, nyilván mindenkinek az a nyelv a könnyebb, amit valamiért szeret (tetszik neki, kötődése van hozzá, stb.), és az a nehéz, amihez nincs kedve, utálja.
A nyelvtanulás sikeressége nagyon sok mindentől függ, és - véleményem szerint - az, hogy a nyelv maga milyen, maximum 10%-ban befolyásolja azt. A maradék 90% pedig szubjektív, magától a nyelvtanulótól függ.
Én magam ugyan, mint ahogy azt korábban is írtam már, franciául nem beszélek, viszont több ismerősöm is tanulta. Van olyan, aki esküszik, hogy ez a világ legnehezebb nyelve, és 10 év alatt sem jutott el vele sehova. Más szerint nagyon könnyű, és imádja, felsőfokon beszéli is. Hozzáteszem, aki az első verziót mondja, ő sem buta ember, más nyelveket jól tud. Aki a másodikat mondja, az sem nyelvzseni.
Én németül, angolul és spanyolul beszélek, és nekem ez a három nyelv egy szinten van, a német volt az első idegen nyelvem, nagyon magas szinten foglalkoztam vele annak idején, és nem éreztem nehéznek sosem.
Más ismerőseim szerint a német ronda, és nehéz. Szóval ez mind, mind szubjektív dolog.
Nekem egyébként például az orosz, vagy a japán, a kínai... nem menne soha. Több ismerősöm ezeket tanulja, és imádja.
Sok szónak is egy a vége: ne veszekedjetek ezen, mert felesleges!!!
Szia!Én németet tanultam elégé könnyű volt.A kiejtéssel semmi bajom írásával szintén.Szóval az egy könnyű tárgy.Az angol is jó választás mivel azt majd nem mindenki beszéli.A franciáról csak azt tudom hogy a kiejtése bonyolult semmi egyéb.Bár én még azt is támogatnám.De én Angol-Németre szavazok.Az talán egy kicsit könnyebb.
De kitudja hogy mi lesz még veled.Ha pl.:Francia országba utazol vagy ott kapsz állást na akkor hasznodra lenne a francia.De én személy szerint azt mondom hogy még francia országban is kell tudni valakinek angolul.
"A franciáról csak azt tudom hogy a kiejtése bonyolult" Igen, ezt a legendát sajnos én is ismerem és a legalaptalanabb a világon. A francia kiejtése körülbelül olyan nehéz, mint a magyaré, az angolénál körökkel könnyebb. Van pár (na jó nem pár, de a negyven valahánytagú magyar ábécénél nem több) betűkapcsolat, ha megtanulod őket, ezer szóból 999-et ki fogsz tudni mondani (nagyon kevés kivétel van).
Például_:
Je suis (én vagyok)-a j-t mindig zs-nek mondjuk, az e-t rövid ö-nek, az s-t sz-nek, az u-t ü-nek, a szó végén az s-t, e-t, es-t nem ejtjük ki. Je suis-Zsö szüi.
Magnifique (nagyszerű-az a-t á-nak mondjuk, a gn=ny, qu=k, e-t nem ejtjük. Magnifique-mányifik.
Az oi=oá, pl. Roi-roá (király, moi-moá (én), toi-toá (te).
eu=ő, ordinateur-ordinátőr (számítógép).
Couleur: c-t k-nak ejtjük, ou-t ú-nak, eu-t ő-nek. Couleur=kulőr.
A francia kiejtés nem bonyolult, épp ellenkezőleg, pofonegyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!