Holnapra el kell döntenem? Német, orosz, olasz.
Nem tanulhatod mindig azt amit szeretnél. Az angol-német nyelvtudás lassan alapműveltség lesz. Az olasszal nem tudsz semmit kezdeni, max ha elmész oda életedben egyszer nyaralni akkor tudsz olaszul rendelni egy pizzát. De Olaszországban. Németül pedig mindenhol:D
(amúgy igen, én is utálom a németet, de hát kell na, rohadt nehéz döntés volt az életemben azt választani a francia helyett.)
Európán kívül nem csak "egyesült arab emírségek" léteznek. (pl.: Amerika)
ha belföldön akar tovább tanulni úgyis magyarul fog beszélni. ha külföldre megy tovább tanulni akk meg úgyis angolul fog beszélni.
A német nagyon sokban hasonlít az angolhoz. Én a német mellett kezdtem el az angolt, nem mondhatnám, hogy az angol nyelvtana könnyebb, mint a németé.
A kiejtés is sokkal könnyebb, mint az angolban.
Nincs annyi igeidő sem.
Ha a névelőket a főnévvel együtt megtanulod, egy idő múlva ezek is rögzülni fognak, és ez sem lesz olyan nehéz.
Az elsőnek igazat adok, ha itt maradsz Magyarországon, nagyobb az esélyed, hogy németekkel kell kommunikálnod, mint olaszokkal.
Én a németet ajánlanám, de gondolom, mire ezt írom, már eldöntötted.
Ennek a te döntésednek kell lenni, mert csak azt tudod megtanulni, amit szeretsz is tanulni.
Üdv: Ági
A német lenne a leghasznosabb.
De angol után az olasz is könnyebb, sok közös hasonló szó van az angollal és a nyelvtanban (pl. igeidők használata) is akadnak hasonlóságok az angollal.
pl. szín: angol: colour, olasz: colore, német: Farbe (az olasz néha jobban hasonlít az angolhoz, mint a német, és ez könnyebbség lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!