Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit ajánlanátok angol után:...

Mit ajánlanátok angol után: németet vagy oroszt inkább?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy angol után a német nehéz és német után az angol könnyű, de utána néztem itt a gyakorikérdéseken és eléggé megoszlanak a vélemények. :// 8 éve tanulom az angolt és középsuliban második nyelvet kell választani. Az angol tanárunk azt mondta, hogy az angolt könnyen lehet keverni a némettel és hogy az angol-orosz párosítás a jó. Melyikkel mennék többre? Ti mit ajánlanátok? Esetleg tapasztalatok?

2012. máj. 17. 17:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

7. válaszoló vagyok:

Próbáld meg mindkettőt egyszerre, mivel nem lehetetlen egyszerre 2 nyelvet tanulni, és már van tapasztalatod nyelvtanulásban.

Próbáld ki a livemocha oldalt, jól kiegészíti az iskolai oktatást, sőt nemcsak ingyenes leckék vannak ott, hanem anyanyelviekkel cseveghetsz :)

Másik tipp: az angolnyelvtanítás oldalon vannak isteni nyelvtanulási tippek,anyagok, amiket nemcsak az angol tanulására, hanem bármely idegen nyelv tanulásához fel lehet használni. Én is így tanítok angolt és tanulok már egy harmadik nyelvet.

Egy nyelvtanár és nyelvimádó :-)

2012. máj. 30. 20:52
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értékes cikket utolsó válaszoló! megfogadom a tanácsot :)
2012. jún. 1. 20:43
 13/14 anonim válasza:
100%
Mindenképpen az oroszt választanám. Gazdasági nagyhatalom és hatalmas jövője van. Én nagyon jól tudok spanyolul mert Dél-Amerikában laktam, és nagyon sok munkahelyet kerestem Spanyolországban. 10ből 9 azt irta, hogy orosz tudásúak előnyben. Most én is azt kezdem el tanulni. Szüleim tudnak oroszul apukám németül és oroszul is. Sokkal könnyebb szerinte az orosz. Sokan megijednek a ciril betűk miatt, de hamar meglehet őket tanulni :)
2012. jún. 24. 01:38
 14/14 A kérdező kommentje:
köszi a választ!:)
2012. jún. 26. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!