Mit ajánlanátok angol után: németet vagy oroszt inkább?
némettel kezdtem. angolt hála neki könnyebben tanulom, de sosem kevertem, és ez a két nyelv mivel nyelvtanilag is hasonló, nem bonyolult megtanulni. az oroszt most kezdtem de valahogy nehéz, az cirill abc és a másféle hangok miatt.
szerintem korrektebb lenne a német :)
Szia!
Lehet már döntöttél a német mellett, viszont én mindenképp az oroszt ajánlanám. A németek mind tudnak angolul, és angol nyelven üzletelnek. Továbbá rengetegen tudnak angolul, míg oroszul nem. Hasonló a két nyelvcsalád, talán könnyebb lenne megtanulni utána, de épp ezért nincs sok értelme. Az orosz nagyon más, és az angollal nyugat felé, az orosszal kelet felé nyitsz. Szerintem jobban megéri, hiszen ott azért gyakoribb az, ha nem beszéli valaki az angolt, és így nagyobb szükség is van arra a nyelvtudása, mint a németre.
Köszönöm a válaszod kedves utolsó! :)
Igazából egy előleges felmérés volt, hogy ki milyen nyelvet választ, de talán lehet még változtatni, nagyon megfontolom és minden választ figyelembe veszek indoklással együtt. Egyelőre a németet jelöltem, de még azért motoszkál a fejemben, hogy melyikkel járnék jobban.
megy a zöld kéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!