Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 16 órányi beszélgetés németül...

16 órányi beszélgetés németül mennyit javítana a németemen?

Figyelt kérdés
No-ban vagyok 2 hónapja egy magyar családnál, de szeretnék németül is jól megtanulni, sajnos a beszéd nagyon gyatrán megy. Jó nyelvtanfolyamot nem találtam, nem indul most, és már csak 2 hónapot leszek itt. Találtam magán tanárt, de csak 16 órára lenne pénzem. Szerintetek megéri ennyi órára befizetni? Mennyit fog fejlődni a beszédem? Nyelvtan jól megy és írásban is eléggé jó vagyok, csak a beszéd nagyon rosszul megy. Alig értek valamit, ha hozzám szól egy német és alig tudok rá válaszolni. Pénzkidobás vagy hasznos?
2012. máj. 11. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Miért nem kéred meg a magyar családot, hogy beszéljenek németül hozzád? Miért nem mész ki is próbálsz kommunikálni.

Ha a beszéd az ami nem megy, akkor ahhoz tanár nem segít, mert gyakorolni kell, nem tanulni és megérteni dolgokat.

2012. máj. 11. 20:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Ja az kimaradt, hogy au pair vagyok, de nem is érdekes a kérdés szempontjából. Sajnos nem ismerek itt senkit, ahol vagyok és így nem is tudok senkivel sem beszélni. Amit pedig akkor beszélek, amíg elmegyek boltba vagy pékségbe, eléggé kevés. A tanárt pedig úgy értettem, hogy megkérem, hogy csak a beszédre menjünk rá.
2012. máj. 11. 20:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha már kint vagy németbe, tanár mellett menj el valahova, bárhova ahol tudod használni a németet, barátkozz, ismerkedj nem tudom mennyi vagy, mert a szerint különböző lehetőségeid vannak. Német Kulturális Intézet nincs valahol a közelben? Művház esetleg? Nem tudom, hogy van ott kint, mivel angolos vagyok, de művelődési központ csak van, és szoktak lenni ilyen programok, pl. itt debrecen Amerika-kuckó van, ahol amerikaiakkal beszélhetsz INGYEN, és ha Debrecenben tudsz ilyet, németországban tuti van :))
2012. máj. 11. 23:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, remélem nem sértelek meg Titeket ezzel, amit írok, de nem ez volt a kérdés. Légyszi ne azt írjátok, hogy tudnék tanulni németül, illetve hogy kellene, hanem a kérdésre válaszoljatok. köszi
2012. máj. 12. 13:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Én megmondtam a véleményemet, hogy egy német tanár semmiben sem tud segíteni jobban beszélni, ha már írásban megy. Itt már szerintem tényleg csak gyakorlás lényege, amire fizetni nem látom értelmét.

Persze te jobban átlátod, hogy mennyire tudsz németül és mennyit tudnál tőle tanulni, de én nem adnék ki erre pénzt te helyedben.

2012. máj. 12. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!