Mennyire nehéz a spanyol nyelv? Segítene, hogy viszonylag jól tudok angolul?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 27. 23:47
11/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. a kérdés nem az volt, hogy érdemes-e spanyolt tanulni, de mindegy... én csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire nehéz.
az angolt pedig folyamatosan fejlesztem, mivel angol kéttannyelvűn vagyok.
2012. ápr. 28. 19:10
12/18 anonim válasza:
"én csak arra voltam kíváncsi, hogy mennyire nehéz."
És megártott, hogy ennél több információt is kaptál?
13/18 A kérdező kommentje:
Nem ártott meg, de nem ezt kérdeztem...
2012. ápr. 28. 23:26
14/18 anonim válasza:
Én angol és spanyolt tanulok, és nagyon sok hasonló szó van, szerintem könnyebb úgy tanulni a spanyolt, hogy már van valamilyen angol tudásod. A nyelvtannál viszont nem így van, az teljesen más, meg sokkal összetettebb. Az angolban például csak 12 igeidő van, a spanyolban még 30-nál is több. Emellett ott van a hímnem-nőnem ami szintén megbonyolítja a nyelvtant, mert ugye mindent egyeztetni kell.
16/18 anonim válasza:
Hát igen, három igeidő van a spanyolban, akárcsak az angolban.
17/18 anonim válasza:
3??!! xDD azért tanulom már 3 éve azt a 32-t..xDDDD
18/18 anonim válasza:
Az, aki szerint 30+ igeidő van a spanyolban, az keveri az igeidőt és az igemódokat, azokat összevonja, és igeidőnek mondja.
Nagyon nem mindegy, mert akkor az angolban is van alapból 12 igeidő és ha hozzávesszük az igemódokat, akkor ott is összesen 30+ -ra jön ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!