Mennyire nehéz a spanyol nyelv? Segítene, hogy viszonylag jól tudok angolul?
Éppen most néztem, hogy az igeidők használata és képzése hasonlítanak. Pl. folyamatos jelen: létige + gerundium, stb. :)
Te egyedül szeretnél spanyolt tanulni?
Megkérdezhetem, hogy miért éppen a spanyolra esett a választásod második idegennyelvként?
Nekem az a 3. lesz majd. :)
Németet tanulok a suliba de nem nagy sikerrel, esélytelen, hogy abból lesz valami... Olasszal még általánosba próbálkoztam de az akkori tanárunk elvette tőle a kedvemet, oroszon is gondolkoztam, de az a sok más betű durva nekem, pedig tudom, hogy érdemes lenne...
Spanyolországba még régebben voltam és azóta is visszavágyok.:D szívesen élnék is ott ha nem is véglegesen, de egy ideig:)
Jaaaj, a németet ne is említsd! :D
Annak idején én is angolt és németet tanultam gimnáziumban.
De az akkori némettanárom elvette tőle a kedvem.
Én most egyedül tanulok itthon franciát, és azután kezdem majd a spanyolt is.
3 éve tanulok spanyolt két tannyelvű gimiben, most kb. B2es szinten vagyok, angolból pedig most szereztem középfokú nyelvvizsgát, de azt tudom mondani, hogy nincs lényegi összefüggés a kettő között. Persze vannak latin eredetű szavak, amiket ha tudsz az egyik nyelven, megérted a másikon is, ebben az esetben nem hátrány az angoltudás.
A spanyol nehézsége hát....a nyelvtan bonyolultabb az angolénál, természetesen, illetve számomra az okoz némi nehézséget, hogy a nemeket, az ige ragozását, az igeidőt, mindent egyeztetni kell és így nem könnyű folyamatosan beszélni. Szerintem olyan közepes nehézségű. Az angol nekem könnyebb, de ez személyfüggő. (amúgy eddig könyökből jött a spanyol, nagyon élveztem is, most ahogy komolyodik a szint és ezzel együtt az elvárás, valami megváltozott és nehezebben megy, itt jöttem rá, hogy valójában nem is olyan könnyű, mint amilyennek látszik).
Ha "viszonylag jól" tudsz angolul, akkor először is tanulj meg jól angolul, azzal többet érsz.
Mivel a német sokkal hasznosabb, mint a spanyol (kb. 20-szor annyi állásajánlatot lehet találni németre, mint spanyolra), ezért több értelme lenne a német tanulását folytatnod, noha a német valóban nehéz.
A francia nem lényegesen nehezebb a spanyolnál, így ha mégis ragaszkodsz egy harmadik nyelv elkezdéséhez, akkor a franciát javaslom, ha valami könnyűt akarsz tanulni. Franciából is 3-4-szer annyi az állásajánlat, mint spanyolból.
Ha mégis mániákusan ragaszkodsz a spanyolhoz, akkor persze tény, hogy annak a tanulását az angol ismerete megkönnyíti, mivel, különösen akkor, ha magas szinten tudsz angolul (tehát minimum felsőfokon), akkor már jelentős latin szókincsed van, ami alapján a spanyol szavak jelentős része ismerős lesz. Ez persze a franciával méginkább így van.
A spanyol nyelvtan erősen hasonlít az angolra, a spanyol nyelvtanban ugyanis az egyetlen említésre méltóan összetett rész az igeidők, igemódok, igenemek stb. rendszere, ami angol előképzettséggel pillanatok alatt megérthető. Ez persze a franciára is igaz. Ha viszont most még csak középfokon küzdesz az angollal, akkor a spanyol igerendszer "egyszerűsége" nem lesz számodra annyira nyilvánvaló. Az angolnál valamivel bonyolultabb rendszerről van szó.
"Spanyolországba még régebben voltam és azóta is visszavágyok.:D szívesen élnék is ott"
Hát van is benne perspektíva, most éppen 24,4% a munkanélküliség (fiatalok körében 50% felett) és a neheze még csak ezután jön. Nem valószínű, hogy majd te, a külföldi fogsz ott fényes karriert befutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!