Jók a terveim? Mit gondoltok?
Figyelt kérdés
Sziasztok! a véleményeteket szeretném kérni.Először is leírnám azt,hogy szeretem a nyelveket.angolból van középfokú nyelvvizsgám,felsőfokú szóbelit is szeretnék majd szeptemberbe.Most vagyok nyolcadikos.És gimibe 2.nyelv nekem a francia lesz.vagyis ott első,de nem az a lényeg.szóval ez lenne a második.és harmadiknak én oroszt szeretnék mindenképp,mert nagyon szeretem azt a nyelvet.hiányzik,ragadna rám szerintem,mert apunak az az anyanyalve.(vagyis eléggé úgy tűnik.ezt így sose mondta ki,de valószínűleg így van).és mindenki mondja hogy nyelvtudással lehet érvényesülni.szóval ezt a 3at alapból szeretném.és közben szemet vetettem a svédre,egy kicsit a törökre is.a svédre az a motiváció,hogy van egy svéd barátom:)és tudom hogy ez nagyon-nagyon sok lenne.de mondjuk 3-4 nyelvben gondolkodtam.angolt elsős korom óta tanulok,járok különórára.franciába anya majd segít,mert franciatanár.oroszba meg szintén,mert orosz-szakos is,apa meg szintén segíthet.de olyan is előfordult többször,hogy rámjött rohamszerűen hogy én oroszul akarok tanulni,mert meg kell tanulnom,meg mert hiányzik.szóval ha 4 vagy 5 nyelvből 3hoz van segítségem,akkor nem árthat.anya mindig mondja hogy mivel ne tudom mi leszek még,ezért kell nagyon jól tudni a nyelveket.habár ő csak azt mondta hogy jól,nem azt hogy sokat.és sokaktól hallom,hogy kitudja mi lesz ebbe az országba.és ez kicsit megijeszt.pedig én őszintén szeretném hogy végre legyen rendben a helyzet.és amúgy nem tudom biztosan hogy mi akarok majd lennei.meg kitduja hogy számíthatok-e majd valakire.szóval ha megtanulom azt a néhány,általam megkedvelt,vagy már rég szeretett nyelvet,akkor lehet hogy lesz több esélyem.és ha szeretem a nyelvet,akkor úgyis meg tudom tanulni.persze ma alap Mo-n hogy valaki 2 nyelven tudjon mondjuk középszinten legalább.és legalább a nyelvtudásomra számíthassak.amúgy szeretek más tantárgyakat is,de nekem ezek biztos segítségnek tűnnek.elnézést kérek a hosszúság miatt.köszönöm előre,aki válaszol.:)2012. ápr. 26. 22:05
1/4 A kérdező kommentje:
*kitudja
2012. ápr. 26. 22:14
2/4 A kérdező kommentje:
amúgy oroszt és franciát nyáron szeretném kezdeni,de az oroszt előbb,és úgy gondolotam hogy ezt a kupac nydelvet gimi alatt:/
2012. ápr. 26. 22:20
3/4 anonim válasza:
Legelőször MAGYAR nyelven tanulj meg helyesen írni!
Azután beszélhetünk talán az idegennyelvekről. :)
4/4 anonim válasza:
nekem ilyenkor mindig Lomb Kató jut eszembe (16 nyelven tudó tolmács volt), ő írta, hogy a nyelvtudás az, amiből ha keveset tudsz, már az is jó. (mármint nem kevés nyelvet, hanem több nyelvből kevesebbet.) persze annak van igazán értelme (szerintem) amiből alapszinten tudsz beszélni. de az a legjobb, ha van olyan, amiből ha csak kicsit akár, de tudsz valamit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!