Hogy kezdjem a tanítást?
Angolból korrepetálok. Idáig csak felzárkóztatást, általános korrepetálást, érettségire, nyelvvizsgára felkészítést csináltam. Nem vagyok hivatásos tanár, főiskolán tanulok még, de emelt színű érettségim van, nyelvvizsgám, szóval magához a nyelvhez értek. Most viszont egy kedves barátnőm öccsét kéne tanítanom, aki egyáltalán nem tud angolul, teljesen nulláról kell kezdeni. Sosem csináltam még ilyet, tanárnak sem készülök, szóval nem tudom a menetét. Hogy álljak neki? Mivel kezdjünk, hogy menjünk sorba, mind a nyelvtant, mind a témaköröket illetőleg. Köszönöm előre is!
21L
eloszor is tisztazd le vele a I, you, he, she etc...
Majd alap mondatokat probalj vele tanitani, megmutatni, hogyan kell ossze tenni. Nem tudom pontosan, de volt egy tablazat az igealakokrol, egyszeru jelen az 1., keress ra a tobbire, es aszerint oktass
Tudod, más tudni/beszélni egy nyelvet, és más képesnek lenni átadni azt a tudást valaki másnak!
A kérdésed egy nagyon jó példa erre.
Nem véletlen tanítják a nyelvtanítás módszertanát is főiskolákon/egyetemeken...több szemeszteren keresztül.
Egy nyelvtanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!