Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy kezdjem a tanítást?

Hogy kezdjem a tanítást?

Figyelt kérdés

Angolból korrepetálok. Idáig csak felzárkóztatást, általános korrepetálást, érettségire, nyelvvizsgára felkészítést csináltam. Nem vagyok hivatásos tanár, főiskolán tanulok még, de emelt színű érettségim van, nyelvvizsgám, szóval magához a nyelvhez értek. Most viszont egy kedves barátnőm öccsét kéne tanítanom, aki egyáltalán nem tud angolul, teljesen nulláról kell kezdeni. Sosem csináltam még ilyet, tanárnak sem készülök, szóval nem tudom a menetét. Hogy álljak neki? Mivel kezdjünk, hogy menjünk sorba, mind a nyelvtant, mind a témaköröket illetőleg. Köszönöm előre is!

21L

2012. ápr. 20. 17:57
 1/4 anonim válasza:
Szerintem ugyan úgy tanítsd, mint ahogy te tanultad... :) Először gondolom mindenféleképpen csak szavakat, ha még kicsi akkor mondókákat, majd a legalapvetőbb mondatokat (hogy hívnak, hol lakok...), az igeidőket meg szerintem ráér ha már van szókincse. A szavakat téma szerint: család, otthon, sportok, ételek stb... Amúgy biztos egyszerűbb, ha van könyve, vagy nyomtathatsz ki feladatokat.
2012. ápr. 20. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:

eloszor is tisztazd le vele a I, you, he, she etc...

Majd alap mondatokat probalj vele tanitani, megmutatni, hogyan kell ossze tenni. Nem tudom pontosan, de volt egy tablazat az igealakokrol, egyszeru jelen az 1., keress ra a tobbire, es aszerint oktass

2012. ápr. 20. 19:00
 3/4 A kérdező kommentje:
Épp ez a baj, hogy nem fiatal, 16 éves, szóval a versek, mondókák nem játszanak. Akkor kezdem a személyes névmásokkal, egyszerű kijelentő mondat szerkezetével, alap szavakkal. Aztán kérdőmondat, témák szerint szavak. Köszönöm!
2012. ápr. 20. 19:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Tudod, más tudni/beszélni egy nyelvet, és más képesnek lenni átadni azt a tudást valaki másnak!

A kérdésed egy nagyon jó példa erre.

Nem véletlen tanítják a nyelvtanítás módszertanát is főiskolákon/egyetemeken...több szemeszteren keresztül.

Egy nyelvtanár

2012. ápr. 20. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!