Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kezdjem el az önálló...

Hogyan kezdjem el az önálló etetésre való tanítást babámnál?

Figyelt kérdés
2009. jún. 12. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem írod, hogy mennyi idős, miket eszik már, így nagyon nehéz választ adni! Én mindig adtam kanalat a gyerekeim kezébe, amikor etettem őket (6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást). Eleinte nem tudták, mit is kellene a kanállal kezdeni, de egy idő után ők is beledugták a kanalat az ételbe (esetleg én mutattam meg, hogyan is kell), a rajta maradt ételt élvezettel lenyalogatták. Bizony ez nem meg könnyen és nem is túl tiszta dolog, nem egyszer fürdés következett az evés után. A lányomnál pl. az etetőszék alá egy nylon terítőt raktam, amíg nem tudott tisztán enni, így legalább a felmosást megspóroltam, a terítőt csak le kellett öblíteni a kádban.. Egy idő után egyre ügyesebben ettek és egyre több étel került a szájuknba is, nem csak a ruhába.. Kipróbálhatod, ha elég nagy a babád, hogy kis falatkákat készítesz és hagyod, hogy azokat felcsipegetve egye meg. Ilyenek pl: apró sajtkockák,puha gyümölcsök kockára vágva stb. .
2009. jún. 12. 09:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! 9,5 hónapos a babám és már nagyo sokféle dolgot eszik
2009. jún. 12. 09:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja! Amit elfelejtettem: Kis darabokat készíthetsz különféle puhára főzött zöldségekből is, az én gyerekeim azt is szívesen csipegették. Ha 9,5 hónapos a babád, nyugodtan adj a kezébe kanalat, ahogy írtam, legfeljebb ruhacsere lesz a végén..az én kislányom is pont ennyi idős és ő nagyon élvezi, hogy néha sikerül már neki is beletornásznia a szájába néhány falatot..igaz fülig maszatos a végére, de ő nagyon elégedett magával. Ja! A nagyobb gyerekeim ezzel a módszerrel nagyon hamar, 12-24 hónaposan ügyesen ettek önállóan, persze azért csak a maguk módján, de nem szívesen vették, ha én akartam őket etetni.. 4 gyerekes anyuka
2009. jún. 12. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!