Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell megtartani az...

Hogyan kell megtartani az első német órát?

Figyelt kérdés
Már óvodás korom óta tanulom a németet és szeretnék megtanítani valakit aki még semmit nem tud németül. Gondolom az első órán az alapokat kellene venni, de pontosan mik is ezek? Légyszí segítsetek! :D

2012. ápr. 8. 15:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
sztem a kiejtés. különböző egymás mellett lévő magánhangzókat hogyan kell kiejteni. meg persze a német abc (ß stb..)
2012. ápr. 8. 15:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen én is valami hasonlóra gondoltam :) köszi:)!!
2012. ápr. 8. 15:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Gondolom, emlékszel az első óráidra (nem oviból), és van tankönyved is. Hát úgy. Kiejtés, köszönés, érdeklődés, legfontosabb igék (létigék, enni, inni, venni, vinni..), mondatok, alap főnevek, amik mindenhol, mindenkinél vannak, utána ezekből mondatokat képezni, ezzel megtanulni a mondatszerkesztést, a szavak sorrendjét... ha ez megy, akkor múltidő, jövő idő, feltételes mód, szituációk közben.. Nem rémlik?
2012. ápr. 8. 15:28
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi!! Igazából azért esik nehezemre mert és külön tanulom a német nyelvtant és az irodalmat és kicsit nehéz egybe raknom a kettőt, de így hogy leírtad nagyon sokat segítettél! :)
2012. ápr. 8. 15:31
 5/12 anonim ***** válasza:
Nincs mit:)
2012. ápr. 8. 15:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyszerű, használható dolgokat. Köszöntések különböző napszakok szerint (ezzel együtt a gut mint melléknév, ellentétje a schlecht, a napszakok megnevezése). Név megmondása, bemutatkozás, és lakhely elmondása - ezzel együtt két ige, a sein és wohnen/leben ragozásának, az alap német igerazogásnak az ismertetése. A der/die/das csoportok ismertetése és ezek szerepe... :) Hajrá 18/L
2012. ápr. 8. 15:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem haladj szép lassan. Így több órára eloszlik a tananyag= több pénz!
2012. ápr. 8. 16:07
 8/12 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM MINDENKI VÁLASZÁT:)
2012. ápr. 8. 16:13
 9/12 anonim ***** válasza:
Más dolog tudni és tanítani valamit. Ha nem vagy tanár, elég nehéz lesz.
2012. ápr. 8. 20:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ajánlom neked a Lazán németül I. c. könyvet.

Én is itt kezdtem el az alapokat, teljesen egyedül és most már a középhaladóval is lassan végzek.

A könyv eleje a kiejtést taglalja, példaszavakkal, példamondatokkal. Végén kiejtési feladatokkal.

1. lecke a Visitenkarten.

Itt meg lehet tanulni azt, hogy mi a neve, honnan jön, hol lakik és egy-két melléknevet. /okos, buta, szerény, gazdag, szegény./ ilyenek.

2. Az ige ragozása:

Először az egyszerű igék, amelyeknek nem változik meg az alakja.

A szórend a kijelentő mondatban.

A létige ragozása. Ismétlő gyakorlatok.

Aztán a kérdő mondat, fordított szórend. A haben ige, a tagadás, tulajdonnevek birtokos esete, tőszámnevek...

Minden lecke után vannak gyakorlatok, feladatok, tesztek.

Az 5. lecke után pedig az első 5 lecke anyagából vannak kérdések, gyakorlatok, feladatok.

Én úgy érzem, az alapokat nagyon jól meg tudtam tanulni ebből a könyvből, az ára is elfogadható, nem éri el a 3.000.- Ft-ot.

Egy próbát megér.

Az első könyv szinte játékosan tanít, így vezetett a könnyűtől a nehezebb helyesírási szabályok felé.

Én most a múlt időt tanulom és a melléknevek ragozásait.

Természetesen itt a neten is találok hozzá anyagot,de én a voksomat emellett a könyv mellett teszem le.

Üdvözlettel: Ági

2012. ápr. 8. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!