Hogyan kell megtartani az első német órát?
Szia!
Ajánlom neked a Lazán németül I. c. könyvet.
Én is itt kezdtem el az alapokat, teljesen egyedül és most már a középhaladóval is lassan végzek.
A könyv eleje a kiejtést taglalja, példaszavakkal, példamondatokkal. Végén kiejtési feladatokkal.
1. lecke a Visitenkarten.
Itt meg lehet tanulni azt, hogy mi a neve, honnan jön, hol lakik és egy-két melléknevet. /okos, buta, szerény, gazdag, szegény./ ilyenek.
2. Az ige ragozása:
Először az egyszerű igék, amelyeknek nem változik meg az alakja.
A szórend a kijelentő mondatban.
A létige ragozása. Ismétlő gyakorlatok.
Aztán a kérdő mondat, fordított szórend. A haben ige, a tagadás, tulajdonnevek birtokos esete, tőszámnevek...
Minden lecke után vannak gyakorlatok, feladatok, tesztek.
Az 5. lecke után pedig az első 5 lecke anyagából vannak kérdések, gyakorlatok, feladatok.
Én úgy érzem, az alapokat nagyon jól meg tudtam tanulni ebből a könyvből, az ára is elfogadható, nem éri el a 3.000.- Ft-ot.
Egy próbát megér.
Az első könyv szinte játékosan tanít, így vezetett a könnyűtől a nehezebb helyesírási szabályok felé.
Én most a múlt időt tanulom és a melléknevek ragozásait.
Természetesen itt a neten is találok hozzá anyagot,de én a voksomat emellett a könyv mellett teszem le.
Üdvözlettel: Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!