Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsgára menjek?

Melyik nyelvvizsgára menjek?

Figyelt kérdés

ECL(c1) vagy CAE/CPE?

Ha az ECL-t választanám akkor júniusban mennék,ha pedig cambridge CAE(vagy esetleg CPE) akkor jövőre max(mert ugye nehezebb).

Szerintetek melyiket célszerűbb letenni? A Cambridge nyelvvizsga miért/miben jobb? Esetleg majd később,amikor állást keresek,"jelent valami pluszt"?

Ha esetleg közületek valaki tett már cambridge nyelvvizsgát és megosztaná tapasztalatait, akkor nagyon megköszönném :)

2012. ápr. 6. 10:00
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Mihez kell a nyelvvizsga?

Ha tanulni szeretnél kint, akkor mindenképp Cambridge.

Ha 'csak' a felvételi pontokhoz vagy diplomához kell, akkor 'elég' az ECL. Munkához is mindkettőt elfogadják, nem igazán tesznek különbséget 1-1 nyelvvizsga papír között, sok munkaadó nem is ismeri hány fajta nyelvvizsga tehető le Magyarországon.

Az ECL olcsóbb is az is nemzetközi, de a Cambridge világszerte elismert, elfogadott.

Ha középfokon teszed le, akkor inkább ECL, és egyből készülj a felsőfokra, amit Cambridge-ből teszel :P akkor teljesen jó vagy :)

2012. ápr. 6. 10:04
 2/10 A kérdező kommentje:

köszi a választ:)

„Munkához is mindkettőt elfogadják, nem igazán tesznek különbséget 1-1 nyelvvizsga papír között…”

„de a Cambridge világszerte elismert, elfogadott."

Ez a kettő nem áll szemben egymással?:D

ECL közepet tettem;de most felsőfokról van szó.

Igazából nem vagyok biztos abban, hogy külföldön fogok továbbtanulni, de nagyon szeretnék.

De a cambridge nagyon sok felkészülési időt igényel(abból látom, hogy csináltam már néhány mintafeladatot),és helyette mondjuk letehetném gyorsan az ECL-t és utána koncentrálhatnék már a németre is(abból rosszul állok).

Szóval nem igazán tudok dönteni :D:D

2012. ápr. 6. 10:20
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha csak diplomához vagy felvételihez kell és (remélhetőleg) nem akarsz külföldre menni, akkor az Origót ajánlom. Alapfokú nylevtudással simán letettem a középfokút két nyelvből is.
2012. ápr. 6. 10:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem áll szemben egymással. A magyar munkákhoz mindegy, hogy milyen a nyelvvizsga, viszont a külföldi munkához/tanuláshoz a cambridge kell, ott nem sokat adnak a magyar nyelvvizsgákra.
2012. ápr. 6. 11:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

ECL C1 és CAE között nagy a különbség a CAE az IELTS 7.5 osztályzatnak felel meg ami általában külföldi egyetemeken a minimálkövetelmény

a CPE abban nem nagyon gondolkodnék a helyedben abból A osztályzatot tenni 5x nehezebb mint ECL C1 ből 90% felé írni , az a művelt angol anyanyelvi szintje tehát van olvasásban olyan mondat hogy olvasod 12 szó 5-ről azt sem tudod mi. Az meg elvileg legalitást ad arra hogy angol nyelvet taníts , és akkor ennyi.

itthonra ECL , külföldre ESOL (FCE,CAE,CPE)

2012. ápr. 6. 11:46
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
én raktam ESOL.t ha érdekel felőlem írhatsz
2012. ápr. 6. 11:47
 7/10 A kérdező kommentje:
@utolsó: melyiket raktad le a kettő közül? És hogyan készültél fel rá? Tanfolyam,magántanár, esetleg egyedül? köszi a választ
2012. ápr. 6. 12:55
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
mindkettőt és jártam magántanárhoz de leginkább csak a nyelvvizsgás dolgokat csináltuk meg énem is tanultam én magam rá sokat mert úgy gondoltam úgysem buktam semmiből miért lenne most így és nem is buktam tehát elég sajátos a helyzetem meg az hogy hogy készültem fel rá , 6 éves koromtól age of empires azt játszottam később MMO meg FPS ahol már 12 éves koromtól külföldiekkel kellett angolul kommunikálni ez alakította ki a szókincsem és a beszédem folyékonyságát aztán a nyelvtant általánosban 6. osztályig gimiben semmit hanem különtanárnál a levélírás fortélyait meg mikor mire kell figyelni és ennyi.
2012. ápr. 6. 16:40
 9/10 A kérdező kommentje:
És a témák? Mármint felsőfokon szóbelihez és levélíráshoz is kell valamennyi háttérismeret olyan témákhoz,mint pl. globális problémák napjainkban. Ezekre sajnos nem igen lehet készülni játékokból :D
2012. ápr. 6. 20:30
 10/10 anonim ***** válasza:

hát itt is sajátos a dolog én úgy mentem el hogy rádiózásra semmit nem készültem és különösebben szóbelire sem , szóval volt olyan feladat rádiósnál hogy azt hittem csak a felét adták le de már az egészet 2x .p és vicces volt emlékezetből írogatni

Exam Fright Killer - 50 Advanced Topics kérem alássan a legjobb könyv angol nyelvvizsgatémákhoz el kell felejteni a kérdések válaszok hasonló baromságokat itt van ez

[link]

2012. ápr. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!