Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő kell hogy megtanulj...

Mennyi idő kell hogy megtanuljak németül?

Figyelt kérdés
Úgy heti 2-3 különórát szánnék rá Tanárral... A nyelvérzékem olyan közepesnek mondható, az angolt kb 2.5éve tanulom de már megérttetem magamat egy angollal (úgy ahogy). De nagyon megszeretnék tanulni németül (is) (?)
2009. jún. 16. 14:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

hasonlít az angolhoz, de nehezebb a nyelvtan. Igaz, logikus, így meg lehet tanulni, leginkább a névelőket kell a szavakkal együtt megtanulni, onnantól könnyű a ragozás, így a nyelvtan is. Erre sok időt kell szánni. Lehet könnyen fog menni, lehet, hogy nehezen, de megtanulható és szép nyelv. Neten is találsz gyakorlófeladatokat.. Szerintem ilyen intenzitással 1-1,5 év és eljutsz arra a pontra, mikor magadtól is fejlesztheted a tudásod, esetleg próbálhatod a középfokú vizsgát.

Sok sikert

2009. jún. 16. 14:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Én a személyes tapasztalatomat írom le. Tudni kell rólam, hogy nagyon gyorsan tanulok, de a némettel sokat szenvedtem. Nekem ez a fő nyelvem 4 évig heti 4 órában tanultam a középiskolában és mellette heti 2x mentem különtanárhoz. Nagyon nehéz nyelv a német a névelők és a vonzatos igék miatt...rengeteget kell magolni. Most Németországban élek, és sztem igazán csak itt lehet megtanulni a nyelvet!

Csak akkor kezd el ha valóban komolyan godnolod, mert egypk csak időt és persze pénzt vesztegetsz vele!

Mennyi idő kell hogy megtanulj németül? Sztem egy élet...:) Ez nem oylan mint az angol, hogy mindenütt szembe jön veled...sajnos:)

2009. jún. 16. 15:11
 3/5 anonim ***** válasza:
57%
5 év.. Indulj ki abból, hogy a 2tannyelvű iskolákba mennek olyan diákok, akik sosem tanulták az adott nyelvet, vagy csak rövid ideig, beíratkoznak 0.-ba és 5 év múlva leérettségiznek és állami felsőfokút kapnak a bizi mellé + külföldön folytatják tanulmányaikat. Igaz, ők sokat tanulnak, orrba-szájba kapják a tananyagot, rengeteget tanulnak, olvasnak, beszélnek, gyakorolnak... de nem lehetetlen! Légy szorgalmas és kitartó!
2009. jún. 16. 15:31
 4/5 anonim ***** válasza:

Szorgalom, türelem, fenék és jó logika.

Én heti 16 órás voltam gimiben és egy év alatt összejött elég nagy tudás, aztán végül felsőfok.

hajrá.

2009. jún. 17. 23:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 12 évig tanultam iskolában németet. Általánosban és gimnáziumban, heti két órában. Hát elmondom,hogy 12.re sem tudtam többet, mint 8-ban. Nem fejlődtem, csak nem felejtettem el, amit addig tudtam. Érettségizni sem németből,mentem. Utána egy évig 3 év kihagyás után készültem nyelvvizsgára, ami másodszorra sikerült, és lett egy középfokúm. Ha egy némettel kellett volna beszélgettem, nem lettem volna sikeres. Utána kimentem az egyetemi erasmus programmal 10 hónapra Németországba. Filozófiát hallgattam, és rengeteget beszéltem. A saját nyelvemet nem is tudtam használni. Ami biztos, hogy a 10 hónap alatt négyzetesen növekedett a szókincsem, és a kifejezőképességem is. A nyelvtan meg olyan, hogy figyelni kell. Most nagyjából mindent megértek, amit egy német mond, ha nem a géntechnológiáról vagy a szerves kémiáról beszél:) De kellett ez a kiruccanás. Így már szeretem is a nyelvet, és nem az iskolapadban való szenvedés jut róla eszembe, amikor a nyelvtani gyakorlatokat csináljuk 45 percben, úgy, hogy az 2 órának tűnik. Hanem sok kedves barát, akikkel most már sajnos, csak msn en tudok beszélni, de nincs gondom vele, hogy kifejezzem magam. Persze a szakszókincsem is nőt, a filozófia előadások miatt. :) Nekem ez így jött be.
2009. szept. 18. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!