Mennyi idő kell hogy megtanuljak németül?
hasonlít az angolhoz, de nehezebb a nyelvtan. Igaz, logikus, így meg lehet tanulni, leginkább a névelőket kell a szavakkal együtt megtanulni, onnantól könnyű a ragozás, így a nyelvtan is. Erre sok időt kell szánni. Lehet könnyen fog menni, lehet, hogy nehezen, de megtanulható és szép nyelv. Neten is találsz gyakorlófeladatokat.. Szerintem ilyen intenzitással 1-1,5 év és eljutsz arra a pontra, mikor magadtól is fejlesztheted a tudásod, esetleg próbálhatod a középfokú vizsgát.
Sok sikert
Én a személyes tapasztalatomat írom le. Tudni kell rólam, hogy nagyon gyorsan tanulok, de a némettel sokat szenvedtem. Nekem ez a fő nyelvem 4 évig heti 4 órában tanultam a középiskolában és mellette heti 2x mentem különtanárhoz. Nagyon nehéz nyelv a német a névelők és a vonzatos igék miatt...rengeteget kell magolni. Most Németországban élek, és sztem igazán csak itt lehet megtanulni a nyelvet!
Csak akkor kezd el ha valóban komolyan godnolod, mert egypk csak időt és persze pénzt vesztegetsz vele!
Mennyi idő kell hogy megtanulj németül? Sztem egy élet...:) Ez nem oylan mint az angol, hogy mindenütt szembe jön veled...sajnos:)
Szorgalom, türelem, fenék és jó logika.
Én heti 16 órás voltam gimiben és egy év alatt összejött elég nagy tudás, aztán végül felsőfok.
hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!