Hogy mondom azt németül hogy beteg LETTEM?
Figyelt kérdés
Mármint, az lenne a mondtad hogy "Katja beteg lett és szanatóriumi ápolásra szorult." Nem muszáj szó szerint, az is lehet hogy "Katja beteg lett. Szanatóriumba kellett mennie." Vagy valami ilyesmi! Sürgős! Köszönöm!2011. nov. 27. 12:58
1/8 anonim válasza:
Katja wurde krank(, und sie musste/sollte in 'szanatórium' gehen.)
2/8 anonim válasza:
Beteg vagyok : ich bin krank
beteg lettem : ich wurde krank
werden (lesz ) wurde (lett), ist geworden
Katja wurde krank
3/8 anonim válasza:
Katja wurde krank und musste in ein Sanatorium gehen. google fordító ezt dobja ki , használd te is ha nem tudsz valamit
4/8 anonim válasza:
ist gewordent meg nem használjuk , mert a rendhagyó igéket Präteritumba kell megadni :D (sollen , müssen ,werden)
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
És azt még meg tudja valaki mondani nekem hogy hogy van az hogy "Eldöntötték hogy nem térnek vissza Németországba." Google fordító ezt adta ki:Sie beschlossen, nicht nach Deutschland zurückkehren.
2011. nov. 27. 13:32
6/8 anonim válasza:
Sie haben sich entschlossen nicht nach Deutschland zurückzukehren.
7/8 anonim válasza:
sie haben entscheidet, dass sie nicht zurück nach Deutschland fahren/gehen/
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. nov. 28. 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!