Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Amit egyszer megtanultok azt...

Amit egyszer megtanultok azt utána nem felejtitek el? Mivel tartjátok szinten a tudásotokat?

Figyelt kérdés

Gimnáziumba járok és gyakran érzem azt például a tz-k kiosztásokat(kb 2-3 héttel a doga után),hogy ezt már nem tudnám ilyen jól megírni.

Például németből kb 2hónapja tanultuk a tulajdonságokat,nagyon jól megtanultam,több dogát is írtunk és mind 4-5 lett.De például ma eszembejutott az egyik szó és már nem tudtam ,hogy mondják németül.Biztosan tanultam és tudtam is de ma már nem jutott eszembe.

Amit megtanultok azt meg is jegyzitek örökre?

2012. márc. 30. 17:33
 1/5 anonim ***** válasza:
16 évesen jössz rá, hogy felejtés is létezik a világon? Az ember - néhány zsenit leszámítva - elfelejti a nem használt ismeretek nagy részét.
2012. márc. 30. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Kis korrekció az előző hozzászólónak... Életed minden egyes másodpercét megőrzöd életed végéig. Csak nem tudod felidézni.

Azt a tudást, amit sokáig nem használsz, azt az idő múlásával egyre nehezebb lesz felidézni. Ezzel mindenki így van...

2012. márc. 30. 18:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Teljesen magától értetődő, hogy ha valamit nem használsz, napokon belül elfelejted. Dolgozatok esetében kifejezetten igaz ez, mivel aligha van olyan diák aki "tanul" és nem csak magol, ami egyébként tökéletesen érthető, mivel nem érdekelheti mindenkit minden amit az iskolában erőltetnek rá.

Nyelveknél főleg így van ez, leginkább a szavak esetében. A nyelvtani szabályok könnyebben megragadnak az emberben (ha valaki esetleg tudja is, hogy ez miért van, majd megírja), de a szavakat írni, használni, de legalábbis olvasni kell ahhoz, hogy 15 percnél tovább emlékezz rájuk.

2012. márc. 30. 23:35
 4/5 anonim ***** válasza:

A középiskolai tanulmányaimból nem sok minden maradt meg. De igazából nem is bánom. Egy műveltségi vetélkedőben érettségi után jobban szerepeltem volna, mint ma, de ez minden.

Nem tudok kémiai egyenleteket rendezni, meg az évszámok sincsenek már meg, na és?

Akkor nem így gondoltam, de ma már tudom, hogy jó lett volna, ha a nyelvórák anyagából nem felejtek annyit.

Mit lehet csinálni?

Hát bizony újra meg újra gyakorolni kell.

Ajánlom ezt az okos kis programot:

[link]

Beírod, hogy mit nem akarsz elfelejteni, ő meg újra meg újra megkérdezi, ezzel segítve, hogy tényleg ne felejtsd el.

Persze minden nap érdemes használni, de napi 10-20 perc kevesebb, mintha 5 év múlva újra meg kell mindent tanulni elölről.

2012. márc. 31. 00:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát lehet egy kissé nehezebbnek és időigényesebbnek tűnik,de én a szavakat (pl. tulajdonság) mindig tárgyhoz/személyhez kötöttem. Mondatokat alkottam belőlük és így jobban megragadt. Még így is sokat fogsz felejteni,de ha tudod valamihez kapcsolni a szót/szavakat akkor könnyebb felidézni. Javaslom még, hogy olvass célnyelven cikkeket neten és/vagy nézz TV-t/sorozatot filmet. A sorozatokat azért ajánlom,mert egy idő után nagyon sok minden visszaköszön és így lényegében tényleges tanulás nélkül rögzül a dolog.
2012. márc. 31. 10:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!