Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti hogy fejlesztitek az angol...

Ti hogy fejlesztitek az angol szókincseteket?

Figyelt kérdés
Én már mindent megpróbáltam, de valahogy egyik se jött be igazán. Szavakat alapvetően könnyen tanulok, de tényleg, csak rájöttem, hogy azzal úgy simán nem sokra megyek, mert amikor elkezdtem filmeket nézni, rájöttem, hogy az angolok/amerikaik külön kifejezéseket használnak. Ekkor a netről letöltöttem egy idiómaszótárt, ami tök jó, de tényleg, már egy csomót megtanultam belőle, csak hát azt se tudom, hogy ez egyáltalán jó megoldás e, mert vannak benne elég fránya szószerkezetek, amik egyrészt sehogy sem akarnak a fejembe menni, másrészt meg amikor úgy van le írva a szó szerkezet, hogy pl. : (be) all Greek to somebody (= kínaiul van neki), akkor én jó, megtanulom, de amikor használni is kell, akkor jövök rá, hogy a be-t be kell helyettesíteni meg a somebody helyére is mondjuk egy név kell, és félek, hogy ha ezt így be is magolom, adott helyzetben nem fogom érteni a be meg a sy miatt. Tehát ezt se találtam túl okos megoldásnak, aztán jött a könyv. Nos, nem vagyok egy nagy könyvmoly, még magyarul se nagyon olvasok könyveket, nem hogy angolul. Na de azért a Neveletlen Hercegnő a kezembe akadt és elkezdtem angolul olvasni, és igen. Ekkor döbbentem rá, hogy milyen csekély nekem a szókincsem, hogy szinte semmit se értek. Neki álltam kiszótározni a szavakat, de az volt egy fél óra is, és innentől kezdve feladtam. Lehet, hogy nem vagyok elég elszánt? Oké, megeshet, de ha könyvet olvasok eredeti angol nyelven, az is tele van szószerkezetekkel, amiket az angolok meg amerikaiak használnak és egy szótárba sincs benne. Segítsetek. Hogy tudnám fejleszteni a szókincsemet?
2012. márc. 19. 17:01
1 2
 11/11 anonim válasza:
én is én is :D
2012. jún. 24. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!