Ti hogy fejlesztitek az angol szókincseteket?
Esetleg tanulással?? C:
A kérdésednek csak egy válasza lehet=Tanulás c:
"Hű! Hogy én erre hogy nem gondoltam. Hát köszönöm szépen az értelmes választ. Gratulálok.
"
Miért tudsz más megoldást??
Túl sok filmet néztél te is.
Gratula.
Az én módszerem az alábbi:
Fogom a szavakat, amiket meg akarok tanulni. (Ezek előjöhetnek úgy, hogy filmnézés közben kiírom, vagy eleve egy tankönyvben találkozok vele stb.)
Beírom ide a szót:
Előjönnek mondatok. Kiválasztok egyet, azt kiírom papírra, angolul, és magyarul.
Magyarul nekem kell lefordítani, mert nincs ott, ha valamit nem értek ott a sztaki angol-magyar szótára, vagy megkérdezem valakitől.
A papírról megtanulom az egész mondatot. (Sokszor ismételve HANGOSAN) Amikor úgy érzem, hogy tudom, akkor beírom a mondatot egészben vagy darabokban az ANKI nevű programba.
Sokszor jobb olyan darabokra szedni, amit később használni akarok. Például "for that reason alone"-t így egyben bármikor fel tudom idézni.
Tehát először papírról megtanulom, az ANKI meg segít, hogy később se felejtsem el.
Ha alacsony szinten vagy és egyedül nem nagyon tudnád a mondatokat lefordítani, akkor esetleg az alábbit csináld:
katedra.hu szókincsfejlesztőjében van napi 3 angol mondat. Ott van magyarul is, meg egyéb helyeken is lehet mondatokat találni magyar fordítással.
Nem mondom, hogy mindenkinek jó ez a módszer. Én jól elvagyok vele :)
Jaj, ne bántsátok már a kérdezőt! Csak tippeket szeretne, hogy hogy menjen a fejébe :)
Egyébként szerintem csináld azt, mint én: nézz angolul filmeket, magyar felirattal, de jó sokat, amit csak tudsz, angolul nézz :) És figyelj arra, amit mondanak, próbáld kivenni. Mondjuk ez nem segít annyit a szókincsen, de legalább feleleveníted, amit eddig tudsz. Arra legalábbis baromijó módszer szerintem :)
Esetleg fordíts le dalszövegeket.
Több ötletem most hirtelen nincs. Sok sikert!
13/L
Az utolsó két Válaszolónak Nagyon Szépen Köszönöm!
Egyébként csak annyit fűznék még hozzá, hogy annyit egy hülye is tud, hogy tanulással lehet fejleszteni a szókincset. Nem értem, hogy miért kell ilyen flegmának lennetek. Én csak normálisan meg szerettem volna kérdezni, de nem gondoltam volna, hogy egyes alacsony értelmiségű emberek unalmukban hülyeségeket írogatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!