Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valami módszer amivel a...

Valami módszer amivel a németet még egy fafejű is meg tudja tanulni?

Figyelt kérdés

Középsuliban német a második kötelező nyelv. De nem tudom megtanulni, mert kötött és értelmetlen a nyelvtanja. A tanár sem segít sokat, órán baromkodik, belemászik mindenki lelkébe (az enyémbe különösen szeret..), vázlatot nem írunk, ha kérdezünk valamit, akkor 'ezt már tudnotok kéne'. Német deathcore meg metálszövegekből több nyelvtant fogtam fel, mint az iskolában összesen. A szókincsem kb annyi, amit a nácik skandálnak a filmekben vagy tüntetéseken, azzal meg vagy börtönbecsuknak vagy hülyének néznek. (Nem vagyok se rasszista, se bonehead semmi ilyesmi)

Angolból előrehozott emelt szintű érettségit teszek jövőre, a spanyolt is értem alapszinten, az oroszt is tudom tanulni gond nélkül. De a némettel ki lehet üldözni a világból.

Ismertek valami módszert, honlapot, könyvet vagy akármi ami segíthet a tanulásban? :/

Előre is köszi a válaszokat :)

2012. márc. 15. 22:24
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
A németre az a módszer, hogy működő és hasznos mondatokat és kifejezéseket százas nagyságrendben be kell magolni. Aztán ezeknek csak egyes részeit ki kell cserélned, amikor mondani akarsz valamit. A szókincset a szókártyás módszerrel gyorsan lehet fejleszteni. Mindehhez nem kell zsenialitás, csak akaraterő.
2012. márc. 15. 23:00
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

"Angolból előrehozott emelt szintű érettségit teszek jövőre, a spanyolt is értem alapszinten, az oroszt is tudom tanulni gond nélkül. De a némettel ki lehet üldözni a világból."

Én azt mondom, ne erőltesd a németet! Hajts rá a spanyolra, tegyél le nyelvvizsgát, és kérj felmentést németből!

2012. márc. 15. 23:43
 3/6 anonim ***** válasza:
57%

első: egyik nyelvet sem lehet úgy normálisan megtanulni, hogy mondatokat magolsz be...

én azt mondanám, hogy fordulj különtanárhoz, de tudom, hogy ez elég költséges dolog, már akkor is, ha hetente 1 órára jársz csak. ha tényleg nincs más megoldás és minden kötél szakad, én is tudok neked segíteni. nyelvvizsgám és érettségim van németből.

2012. márc. 16. 00:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

NE hanyagold el a németet!! Németország az unió legnagyobb gazdasága, Ausztriával szomszédok vagyunk, Svájcról meg inkább nem ís írok, mert rámjön a sírógörcs, hogy ott milyen életszínvonal van :-(

Keress rá a neten a Häckel módszerre, egyébként ajánlom a Tanuljunk könnyen gyorsan németül c. könyvet (Ernst Häckel).

Én ebből a sorozatból kezdtem el olaszul tanulgatni, ha lenne több időm foglalkozni vele, már nyelvvizsgázhattam volna :-(

Viel Spaß! ;-)

2012. márc. 16. 09:38
 5/6 A kérdező kommentje:

Jó ötlet, csak sajnos mire le tudnám tenni spanyolból a középfokú nyelvvizsgát, az legalább másfél év. Addigra min. 2x megbukok németből, főleg hogy addig is a spanyolra kéne koncentrálnom :/

A magolás már csak azért sem lenne jó, mert én úgy szeretek nyelvet tanulni, hogy logikusan, könnyen tudjam értelmezni, összetenni, szétszedni a mondatokat. Ha ezt sikerül megtanulni, akkor már szinte csak a szókinccsel és a kiejtéssel kell foglalkozni.

Szerintem keresek egy magántanárt és mindenképpen utánanézek a Häckel módszernek. :)

Meg a következő héten körülnézek a könyvtárban, hátha találok valami segédanyagot.

Köszönöm a válaszokat és a segítséget, akinek még van ötlete az nyugodtan írhat :)

2012. márc. 16. 14:21
 6/6 anonim válasza:

irány németország én is úgy tanultam meg 1 év alatt

az elsö hónapban jártam tanárhoz de különmben nem

2013. máj. 11. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!