Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Járt valaki olyan egyetemre...

Járt valaki olyan egyetemre ahol nem az anyanyelvén adták elő az órákat és a nyelvet se beszélte vagy csak minimálisan?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor mennyi idő kellett még megtanulta a nyelvet és milyen tanulási módszerei voltak/vannak?Mindenki azt mondja, hogy könnyen belejön az ember, de számomra ez olyan elképzelhetetlennek tűnik...
2012. febr. 29. 13:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom, hogy aki Amerikában akar felsőoktatásban tanulni érettségi után, annak azt szokták javasolni, hogy a középiskola utolsó évét végezze el Amerikában, hogy legyen ideje belejönni a nyelvbe. Gondolom nem véletlenül tanácsolják ezt.

Egyébként gondolj bele: Eleve még az anyanyelveden is nehéz elkezdeni az egyetemet, mert sokkal több anyag, sokszor minőségi ugrás is a van a középiskolához képest. Ha ezt megfejeled azzal, hogy az elmondottak nagy részét nyelvi akadályok miatt nem is érted, hát, rettenetesen motiváltnak kell lenned, hogy pozitívan jöjj ki a dologból. Persze szorgalommal sok hiányosság pótolható.

2012. febr. 29. 13:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ez lehetetlen... Az egyetemen az adott szakhoz kapcsolódó tárgyakat tanulsz, amihez az sem elég, ha az általános nyelvet jól beszéled, hanem a szakszókincset is érteni kell. Szóval minimális, v 0 nyelvtudással szerintem esélytelen...

Hozzánk jár egy ukrán lány, ki tudja, h már hány éve. Gondolom otthon nem magyar suliba járt, csak a családdal, esetleg a barátokkal beszélt magyarul, mert azért töri a nyelvet, de valamennyire megérteti magát. Viszont a fősulin halvány fogalma sincs arról, h miről van szó, mert egyszerűen nem érti. Ezért is írtam, h ki tudja, h hány éve jár már oda.

2012. febr. 29. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!