Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Van érzékem az olasz nyelvhez?...

Van érzékem az olasz nyelvhez? Meg kéne próbálnom?

Figyelt kérdés

Voltam párszor Olaszországban, szeretem és gondoltam már rá, hogy tanulhatnám a nyelvet.Most beütött a második világháború mánia is és azon kaptam magam, hogy korabeli olasz híradókból teljes mondatokat jegyzek meg rövid idő alatt, sőt nagyon sok mindent értek is belőlük. Az angollal (amit már lassan 10 éve tanulok) és a némettel (amit kb. másfél éve tanulok) nincsen ez.

pl.: ebben a videóban: http://www.youtube.com/watch?v=8qaMWK3FL6w a 7:13 és 7:37 közötti részt már tudom fejből és néhány dolgot értek is.

itt van még1: http://www.youtube.com/watch?v=hB61d2AMx9I ebben a videóban az első 12 másodpercet tudom, és ezt az egészet értem is mit jelent.

Eddigi olasz tudásom amit nem a második világháborús témában szedtem össze az az eperre, a citromra és a 3-ig számolásra meg a csáóra :) korlátozódik.

2012. febr. 28. 18:30
1 2
 11/19 anonim válasza:

Én is azt mondom, ha tetszik az olasz nyelv, tanuld!!! Én ugyanígy kezdtem, teljesen autodidakta módon és egyedül.

Gál Otto Kreatív olasszal kezdtem (hanganyaggal letölthető a netről), de sok klassz könyvet találsz a boltokban is. Az igetáblázatot a P.O.N.S nyelvkönyv-családból javaslom megvenni, én úgy tanultam meg alap szinten helyesen, hogy rácsodálkoztak az olaszok, hogy írni és beszélni is jól tudok nyelvtani hibák nélkül. Bár a könyvbeli példák sosem olyan életszerűek, a valóságban kicsit más szókincset használnak, indulásnak viszont jók.

2012. márc. 1. 00:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Utolsó:

A kreatív olaszt megmondod, honnan lehet letölteni? Nem igazodtam el.... Köszi előre is.

2012. márc. 1. 01:02
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem izgágáskodás. Egyszerűen borzalmasnak tartom, hogy egy korosztályt megvetően "vénasszonyozzon", "vénemberezzen" valaki. Ez a szemlélet erősen terjedőben van mindenütt. Lélektelen, riasztó...ahol tudom, jelzem.
2012. márc. 1. 08:52
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Milyen nyelviskolát ajánlotok a III. kerületben? Esetleg a II.-ban vagy a XXII.-ben
2012. márc. 1. 21:15
 15/19 anonim ***** válasza:

08:52

Hogy hívjam az öregeket? Nagy gyerekeknek? Úgy már polkorrekt?

2012. márc. 1. 21:56
 16/19 anonim ***** válasza:

21:15

Nem javaslom a nyelvoktató-maffia pénzzel való tömését, hiszen ez nem is szükséges, amíg van a neten ingyen FSI nyelvkurzus.

2012. márc. 1. 21:58
 17/19 anonim ***** válasza:
60%

54%-os:

"FSI-tanfolyam" és "nyelvoktató-maffia" :

Rákerestem, és éppen hallgatom a magyar anyagot... és olvasom az írógépen írt leckéket...

Hogy is mondjam? Nem kellene véleményt nyilvánítanod olyan szakmában, amiről nem tudsz semmit. Ez az anyag szakdidaktikai szempontból értékelhetetlen, a nyelvoktatás remonéját pedig nem kellene rontanod. Sok év egyetem, mire az ember nyelvtanár lesz, a munkájukra pedig sokaknak van szükségük.

Tudod, az a nehéz veled, hogy szemmel láthatólag egy sokoldalú tehetséggel megáldott ember vagy, de valamiért iszonyú kegyetlen a véleményalkotásod. Biztos igen fiatal vagy (vagy ha nem, akkor baj van), s csak remélni tudom, hogy az Élet megtanít majd a mások tiszteletére, megbecsülésére, és nem utolsó sorban a saját tehetségeid alázatos hordozására... Ebben a világban ésszel és tehetséggel létezni felelősség... küldetés. Kívánom, hogy élni tudj vele ennek megfelelően.

2012. márc. 1. 22:34
 18/19 anonim ***** válasza:

22:34

"Ez az anyag szakdidaktikai szempontból értékelhetetlen"

Lehet, hogy nem felel meg az idei "szakdidaktikai" divatnak, rengeteg embernek azonban bevált, és ingyen van.

"a nyelvoktatás remonéját pedig nem kellene rontanod."

Kb. felsőfokig az ember autodidaktaként is simán el tud jutni, nem kell százezreket kiadni tanfolyamokra. Erre utal a "maffiás" megjegyzésem.

"Tudod, az a nehéz veled, hogy szemmel láthatólag egy sokoldalú tehetséggel megáldott ember vagy, de valamiért iszonyú kegyetlen a véleményalkotásod"

Nem vagyok különösebben tehetséges ember, viszont kétségkívül naiv sem vagyok. És ezért javaslom másoknak is az önkímélőbb megoldásokat.

Ha nyelvtanárként úgy érzed, hogy most rárontottam a szakmádra, az tévedés. A nyelvtanároké egy egészen legitim foglalkozás, sok embernek lehet rá szüksége a szolgálataikra. Ha egy üzletember fejleszteni akarja az idegen nyelvű tárgyalóképességét, az megérhet óránként 10 ezer Ft-ot is. Akinek kell egy középfokú nyelvvizsga a diplomájához, az viszont autodidaktaként fillérekért elérheti a célját.

2012. márc. 2. 00:02
 19/19 anonim ***** válasza:
60%

15/18:

OFF:

"Hogy hívjam az öregeket? Nagy gyerekeknek...?"

Nem. Az idős ember nem gyerek - sem kicsi, sem nagy. Ha betegség folytán nem leépült, teljes és tiszteletre méltó EMBER: egyenértékű bármely fiatallal (de ha leépült volna, akkor is ember..beteg ember, ami te is lehetsz, egyik pillanatról a másikra - de maradj egészséges).

Belülről kéne pontosan érezned, hogy hívd őket: "asszonyom", "uram". A "polkorrektség" pedig nem az én műfajom: nincs, aki jobban borzadna tőle nálam - és naív sem vagyok. Derűsen is lehet magabiztosnak lenni. Minden jót!

2012. márc. 2. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!