Mi a névelője ezeknek az olasz szavaknak?
Figyelt kérdés
Libertá, hotel2012. febr. 22. 15:53
1/5 anonim válasza:
milyen névelőkből lehet választani?
2/5 anonim válasza:
Határozott névelők:
- LA libertá - LE libertá
- L'hotel - gli hotel
Határozatlan névelő: UNA libertá; UN hotel
3/5 A kérdező kommentje:
A liberta szót il és la névelőkkel is láttam már, a hotelt pedig lo illetve l'-vel. Nem vagyok nagyon otthon az olasz nyelvben, a google sem sokat segített, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mikor melyik névelőt kell használni. Én eddig ezekkel az esetekkel találkoztam, viszont gondolom, hogy egy szónak 2 névelője nem lehet, ezért kérdeztem meg itt.
2012. febr. 22. 17:01
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2012. febr. 22. 17:01
5/5 anonim válasza:
Kedves Kérdező! A libertá-szót "il"-névelővel láthattad ugyan, - mert a neten minden, és mindennek az ellenkezője előfordul:-) - de akkor egetverő hibát láttál. Ugyanez vonatkozik az "hotel" (azért írom "az"-névelővel, mert a szó kezdő "h"-hangját nem ejtjük ki) - tehát az "hotel"-szóra is, ami előtt "lo"-névelő nem állhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!