Olasz után spanyol?
Olasz kéttannyelvűs vagyok jelenleg, így érettségire felsőfokon beszélni fogok olaszul. De nagyon tetszik a spanyol nyelv is, így el szeretnék majd kezdeni azt is tanulni.
Mit gondoltok, az olasz mennyire segíti?
23:07
A gyakorlatban a következő sorrend az ideális:
angol, francia, spanyol, portugál, olasz. Mert kb. ez a hasonlóság rendje. De persze bárhol kezded el, fel lehet göngyölíteni az egész láncot.
Francia után piszkosul könnyű lesz a spanyol, mert a francia és a spanyol nagyon hasonlítanak egymásra.
Olasz után a spanyolt nem ajánlom. Annyira hasonlít egymásra, hogy az már gáz és összezavarodik az ember. Olasz szakosként próbáltam spanyolt tanulni, nagyon tetszett, de nagyon zavart, hogy ennyire hasonlít. Más olaszosok is ezt mondták. Esetleg nagyon hosszú olasztanulás és az olasz rendszeres használata után jó elkezdeni a spanyolt.
De azért próbáld meg, vesztenivalód nincs, hátha te nem mászol a plafonra tőle! :)
Egyébként pl. a német és holland is nagyon hasonlítanak egymásra, de még az se zavarja úgy össze az embert, mint az olasz és a spanyol. Nekem ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!