Német középfokú nyelvvizsga. Hol a legkönnyebb, ha? (lent)
- a kommunikációs készségem megvan hozzá
- a nyelvtant (középszinten) jól tudom
- a levélírás megy
- a hallásértéssel sincsenek nagy gondok
VISZONT:
- fordítás szótár nélkül nem megy (szókincs hiány miatt :S)
- olvasás utáni szövegértés szótárral prímán megy, anélkül meg... szövegfüggő, de többnyire nem megy olyan jól.
Az általános iskolában Strat Neu!-ból tanultam, most Unterwegs A közepén járok.
Előre is köszönöm a válaszokat. (L/15)
(Alapfokom már megvan németből - tudom, hogy semmit nem érek vele. Most pedig meg szeretném próbálni nyáron a középfokot)
általában az ösd-t mondják "könnyebbnek"
nézegesd meg a mintafeladatokat az egyes nyelvvizsgáknál
csak ezt tudom mondani..
:)
Az egynyelvűekben nincs fordítás egyáltalán, így azt a feladatrész a vizsgához nem is kell gyakorolnod, de persze attól fejlődsz jobban, mert pontosan ott ütköznek ki a hiányosságok, zavarok.
A nyelvtant se mérik külön feladatrészen keresztül az egynyelvűeknél.
Ha megy a levél (időre, kevés hibával, előírt szómennyiséget nem sokkal túllépve), tudsz folyamatosan kommunikálni, és a magnóval sincs gond (dialektus, zavaró háttérzaj..) akkor nyugodtan oldj meg egy egynyelvű nyelvvizsgát (ÖSD, TELC, Goethe, Euro, ECL) és amelyik a legszimpibb, arra készülj fel.
Hasznos oldal lehet a számodra:
www.nyak.hu
www.studentweb.hu
Köszönöm szépen a válaszokat/tippeket! :) Az említett nyelvvizsgáknak utána fogok nézni. :)
Kedves utolsó: teljes mértékben igazad van. Nem a papír a lényeg, de érettséginél majd azért adnak pontot.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!